Grillede oksekødsruller
Den danske sommer har været noget blandet vejrmæssigt, men i sidste uge fik vi da fremtryllet disse grillede oksekødsruller. Jeg besluttede mig for at lave oksekødsruller, da jeg havde surfet lidt på nettet for at hente inspiration til, hvad jeg skulle bruge det stykke okseyderlår, som vi havde i fryseren. Jeg faldt over en opskrift på Grillklubbens forum, som jeg skelede lidt til, inden jeg legede videre med ideerne.
Grillede oksekødsruller
4 personer
750 g okseyderlår
ca. 2 spsk stærk sennep
4 skiver lufttørret skinke
et halvt glas små soltørrede tomater i olie (gerne cocktailtomater)
½ løg, skåret i tynde både
8 tandstikkere eller tynd snor til at binde omkring rullerne
Skær oksekødet i 8 tynde skiver. Bank hver skive flad med en kødhammer og smør dem derefter med stærk sennep. Skær skinkeskiverne over, så du får 8 smalle strimler i alt. Læg dem på oksekødsskiverne.
Læg soltørrede tomater og løgbåde på hver oksekødsskive og rul dem sammen.
Luk dine oksekødsruller med tandstikkere eller bind snor omkring. Steg dine oksekødsruller på den lukkede grill ved indirekte varme ved ca. 110 grader i 60-75 minutter.
Mens oksekødet griller, kan du lave en salat til. Jeg lavede en varm tomatsalat på grillen. Den fik ikke nær så lang tid, som jeg først havde planlagt, da kødet blev lidt hurtigere færdigt end ventet, men den er også fin, når den stadig har lidt struktur.
Varm tomatsalat
500 g gode små tomater – gerne San Marzano-tomater
olivenolie
30 store salvieblade
½-1 løg, skåret i små tern
salg og peber
Skyl tomaterne og halvér dem. Læg dem i et ildfast fad. Hak salviebladene og vend dem i tomaterne med løgtern og en god sjat olie. Drys salt og peber over og bag tomatsalaten på grillen sammen med oksekødsrullerne i 45-60 minutter – evt. lidt længere.
Herunder kan du se, hvordan de grillede oksekødsruller så ud, når de blev skåret over. De blev serveret sammen med den varme tomatsalat, gode krydrede oliven samt en enkel pastasalat lavet på minipasta, squash og lidt olivenolie.
1 thought on “Grillede oksekødsruller”