Gingersnaps trøfler
Jeg fik lyst til at lave gingersnaps trøfler, da jeg opdagede, at jeg havde lidt hvid chokolade på lager. I går bagte jeg nemlig en god portion gingersnaps, så jeg kunne snildt tage nogle stykker fra til at eksperimentere med.
Trøfler er i øvrigt en af mine favoritter, når det gælder værtindegaver. Især disse lakridstrøfler samt orangetrøfler er et sikkert hit ved juletid.
Når du bruger småkager til at lave trøfler, så vil jeg anbefale dig, at du spiser dem i løbet af et par dage, så kagekrummerne, du vender trøflerne i, ikke bliver bløde og taber smag.
Gingersnaps trøfler
7-8 stk.
3-4 gingersnaps
80 g hvid chokolade
10 g smør
Knus småkagerne til små krummer. Hak chokoladen fint og hæld det i en lille kasserolle sammen med smør. Varm det langsomt op, indtil smør og chokolade smelter. Rør det sammen og tag kasserollen af. Tag ca. halvdelen af kagekrummerne og rør det i chokolademassen. Stil chokolademassen i køleskabet i ½-1 time, indtil den er kølet af og er blevet lidt mere fast (dog ikke helt hård).
Form chokolademassen til kugler og rul dem i resten af kagekrummerne. Opbevar dine gingersnaps trøfler i en lukket boks i køleskabet og husk at spise dem i løbet af et par dage.
Note: Gingersnaps trøfler har den letkrydrede smag fra småkagerne og samtidig en vis sødme fra den hvide chokolade. Hvis du godt kan tænke dig at lave chokoladetrøfler med småkager men ikke orker at bage gingersnaps, så prøv i første omgang at lave opskriften med Bastogne kiks.