Fyldt kyllingerulle
Denne fyldte kyllingerulle er en fin frokost- eller middagsret, og eftersom fyldet kan varieres meget, er det en ret, som du let kan tilpasse dine egne – eller gæsternes – smagsløg.
Denne version af kyllingerulle er ret mild, men du kan sagtens bruge stærkere krydderier, hvis du gerne vil have en stærkere udgave.
Inspirationen fik jeg fra Hanne K, men fyldet har jeg selv sammensat.
Denne portion er til 4-6 personer.
Start med at tage fire kyllingebryster. De skal helst være store (og gerne nogenlunde samme størrelse), men den ene kylling, jeg brugte, var lidt fladbrystet (!), så jeg havde 2 store og to små kyllingebryster til rådighed. De blev lagt på et solidt spækbræt.
Kyllingebrysterne hamres flade med en kødhammer. Har du ikke en kødhammer, kan du i stedet bruge en kagerulle (… eller hvad du nu har lyst til. Det vigtigste er, at det er noget, der kan banke kødet fladt, og som ikke går i stykker undervejs). De flade kyllingestykker lægges på et stort stykke husholdningsfilm, så de dækker lidt over hinanden og samtidig udgør et aflangt stykke.
Nu rører du farsen sammen. Den skal bestå af:
350-450 g hakket kyllingekød (afhængig af kyllingebrysternes størrelse)
1 dl hakket bredbladet persille
1 æg
et lille finthakket løg
salt og peber
Når du har rørt farsen sammen, lægger du den i en bred stribe i midten af kyllingebrysterne (lidt ligesom hvis du skal fylde en tortilla). Pres kyllingebrysternes kanter sammen, så de dækker farsen, og stram husholdningsfilmen omkring rullen, så fyldet og kyllingebrysterne holdes på plads.
Pak din kyllingerulle ind i to lag stanniol og læg kyllingerullen i et ovnfast fad. Stik et stegetermometer i rullen og stil den i ovnen ved 160 grader. Rouladen skal have en kernetemperatur på 75 grader, så du skal tage rullen ud, når den er ca. 71-72 grader og giver den 5-10 minutters hviletid, inden du skærer den ud. Det tog næsten en time i dette tilfælde.
Når din kyllingerulle er færdigbagt, får den som sagt lov til at hvile 5-10 minutter, inden du piller stanniol og husholdningsfilm af den og skærer den i skiver.
Derefter skal du blot servere den sammen med en salat og en dressing (i dette tilfælde creme fraiche rørt med ramsløgspesto).
Du skal ikke være bange for, at husholdningsfilmen ikke kan tåle turen i ovnen – her er stanniolen med til at beskytte den. Hvis du vil være på den helt sikre side, så brug husholdningsfilm, der er beregnet til opvarmning.
Vi fik en ‘gammel veninde’ til denne kyllingerulle – nemlig en Molly Dooker-hvidvin, der hedder The Violinist. En god og kraftig hvidvin, som er ret krydret (og derfor vil være et endnu bedre match, hvis du laver en fars, der er endnu mere krydret end ovenstående).
Jeg har gjort det meget lidt i den slags kød-i-kød ruller, og synes ofte at det reelle kød bliver tørt, fordi det skal have en rum tid før farsen skal blive færdig.
Men holder filmen måske på saften ved denne tilberedningsmetode?
Jeps, det gør den. Kyllingebrysterne blev ikke tørre 🙂
God weekend,
virkelig dejlig ret, og god måde du har lavet kyllingerullerne på.
Det er luksus at du også anbefaler en god vin til, kender dog ikke mærket, men den ser smuk ud:-)
Min veninde indledte weekenden med denne lækre jordbærtærte: http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/04/frisk-jordbrtrte-med-ribsgele.html
Og sådan en madglad fyr som jeg, får jo aldrig nok!
Hilsner fra Lasse
Hvis du er til kraftige vine, så kan Molly Dooker bestemt anbefales. Især rødvinene har masser af smag og fylde (… og gennemslagskraft, vinene ligger på 16-17% ;)).
Nam-nam, hvor lyder det lækkert – en fin menu til gæster, som skal prøves her 🙂
Ja, de kan jo varieres en del, så jeg pønser på at lave en ret krydret udgave på et tidspunkt – det vil også give lidt mere farve til fyldet 🙂