Frisk sellerisalat
Når gemalen og jeg har været på sommerferie med familien, har vi ofte fået sellerisalat til frokost, for de franske supermarkeder sælger en ganske god version. Jeg kom til at tænke på den, da jeg skulle lave tilbehør til påskefrokosten sidste weekend – hvor vi også fik disse salater. Denne sellerisalat er dog ikke en direkte efterligning af den franske udgave, da det er flere år siden, jeg sidst har spist den og derfor ikke var helt sikker på smagsnoterne – men denne udgave er nu heller ikke så tosset.
Sellerisalat
400 g groftreven knoldselleri
½ dl mayonnaise
2 dl creme fraiche 18%
2 tsk sød bornholmsk sennep
ca. ½ dl frisk citronsaft
salt og peber
Rør knoldselleri, mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Pynt evt. din sellerisalat ved at drysse nigellafrø eller lidt friske krydderurter over.
Sellerisalat kan serveres som tilbehør til mange forskellige slags retter – jeg serverede den til grillede kyllinger sammen med en række kålsalater.