Forårswok med asparges
Denne forårswok fik jeg ideen til, da jeg skrev om månedens wok-benspænd tidligere i maj. Det måtte simpelthen være muligt at lave en lækker wokret med asparges.
Jeg havde også en potte med ærteskud, der kunne indgå, så jeg valgte at lave en meget mild ret, som jeg kombinerede med en creme, der kunne udgøre saucen i retten.
Forårswok med asparges
2 personer
250-350 g grønne asparges
½ bundt ærteskud
lidt rapsolie
lidt sesamolie
salt og peber
120-150 g brede risnudler
Creme:
2-3 spsk creme fraiche 18%
2-3 tsk acaciehonning
lidt citronsaft
salt og peber
Sæt en stor gryde vand over, som du koger risnudlerne i, mens du tilbereder wokretten.
Skyl de grønne asparges og knæk foden af dem. Lad dem dryppe af og skær dem i mundrette stykker. Hæld lidt rapsolie og sesamolie i en wok og varm den op. Tilsæt asparges og steg dem i nogle minutter. Når de er ved at være møre – de må gerne være lidt faste i det – tager du et par ærteskud fra til pynt og hakker resten groft, inden du vender det i de grønne asparges. Tilsæt eventuelt lidt mere sesamolie og smag til med salt og peber.
Rør cremen sammen – det er helt op til dig hvor syrlig eller sød du ønsker den.
Anret din forårswok i en skål sammen med kogte risnudler, stegte asparges og en klat creme på toppen. Pynt med grønne ærteskud.
Note: Dette er en meget enkel ret, hvor de grønne asparges virkelig får lov til at smage igennem. Jeg synes, de passer godt sammen med denne type risnudler, og så var eksperimentet med den lidt utraditionelle creme ganske vellykket.
Dette er selvfølgelig en vegetarret, men hvis du ønsker at tilføje kød, vil jeg anbefale kylling, da det har en ret mild smag, som ikke vil overdøve de grønne asparges.