Farseret kylling
Har du prøvet at lave farseret kylling? Her skal man udbene kyllingen først, og det er egentlig ikke så svært, hvis blot man har lidt tålmodighed – og en god skarp kniv – og bagefter kan du bruge den udbenede fugl i en farseret udgave. Det gjorde gemalen og jeg i sidste uge, så vi kunne servere farseret kylling for vores gæster. Denne ret er til ca. 6-7 personer.
Du skal bruge en god kylling (jeg anbefaler gerne Løgismoses kyllinger, som du kan købe i Netto). Den skal udbenes. Har du ikke erfaring med det, vil jeg anbefale, at du ser et par sådan-gør-du-videoer på Youtube – for eksempel den fra Karolines Køkken.
Pas på, at du ikke får skåret hul i skindet, når du udbener kyllingen (altså bortset fra i starten, når du skal i gang med udbeningen). Husk at bruge skroget og vingespidserne til at koge fond på!
Nu skal du røre en fars, du kan putte i kyllingen. Det er op til dig, om det skal være med hakket kyllingekød eller svinekød, og om det skal være en stærkt krydret eller mild fars.
I denne version brugte jeg:
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 løg, finthakket
- 1 dl hakket frisk oregano
- 50 g hakkede valnødder
- ½ dl portvin
- ½ dl fløde
- salt og peber
Rør ingredienserne til en god, lind fars og put den ind i den udbenede kylling.
Nu skal kyllingen lukkes. Det kan du enten gøre ved at gribe en kødnål og en bomuldstråd og derefter sy kyllingekødet sammen. Har du ikke mod på at lege kirurg, kan du også blot snøre kyllingen godt sammen (vær opmærksom på, at kyllingekødet lukker helt sammen, så farsen ikke prøver at stikke af under stegningen). Du kan med fordel kapre en bofælle eller nabo til at holde kyllingen, mens du snører.
Pensl kyllingen med smør og drys med salt. Læg den i et ovnfast fad og stil den i ovnen ved 180 grader med et stegetermometer, der er stukket helt ind i midten af kyllingen. Kernetemperaturen skal være mellem 75 og 80 grader. Jeg vil foreslå, at du tager kyllingen ud, når stegetermometeret kommer op på 75-76 grader, da kødet stiger et par grader, mens kyllingen hviler ca. 10 minutter på spækbrættet.
Farseret kylling skæres i pæne skiver – husk at fjerne snoren undervejs. Vær obs på, at området ved vingerne godt kan drille lidt.
Hvis du synes, at farseret kylling er en anelse ambitiøst projekt at kaste sig over, så kan du evt. starte med at prøve den farserede kyllingerulle, jeg bloggede om for nylig.
Det lyder spændende – jeg tror dog ikke, min tålmodighed rækker til at udbene en kylling, men jeg ville nyde at få retten som gæst 🙂
Det er nu ikke nær så slemt som jeg frygtede 🙂
Hvor ser det dog lækkert ud! Jeg har stor erfaring med udbening af overlår (sommerferie job på kyllinge slagteri) men ved alligevel ikke helt om jeg ville turde give mig i kast med en hel kylling. Til gengæld elsker jeg farseret fjerkræ, så det må alligevel overvejes 🙂
Jeg håber, du kan lokkes. Det er en sjov, anderledes og skøn måde at få kylling på 🙂
Ej – tak for reminderen, har ikke fået faseret kylling i årevis! Ser bare godt ud.
– Anne
Skal du prøve det? Det kan jo laves på mange måder, så… *lokkelokke* 😀
Jeg har aldrig prøvet at udbene en kylling, men det er en fantastisk god fremgangsmåde du har vist her:-)
Kylling på alle mulige måder er jo lækkert og let for maven at fordøje.
Min veninde lavede denne fantastiske spanske kyllingeret:
http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/kologisk-spansk-kylling-ala-grand.html
Hilsner fra Lasse
Det skal du prøve – det er ikke så svært 🙂