Dukkah med fennikelfrø og koriander
Jeg kan ikke have et nødde-benspænd uden at lave dukkah! Har du prøvet det? Dukkah er en egyptisk specialitet, som ofte bruges som tilbehør. Det består typisk af blendede nødder og krydderier og findes i et væld af varianter. Dukkah bruges som regel som dip til brød og grøntsager – gerne kombineret med en god olivenolie – men kan også sagtens bruges som drys på en salat, eller hvad du nu har af spændende ideer.
Jeg lavede denne version.
Dukkah med fennikelfrø og koriander
75 g hasselnødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk fennikelfrø
½ spsk korianderfrø
salt
Smid nødder, sesamfrø, fennikelfrø og koriander på en tør pande og rist det på mediumvarme, indtil krydderierne og nødderne begynder at dufte.
Smid det i en blender eller minihakker og kør det i kort tid – det skal ikke pulveriseres helt. Hvis der er hele eller halve nødder, så hak dem og vend dem i den blendede masse. Smag til med salt.
Jeg valgte at tage lidt af dukkah-blandingen og røre det sammen med en god olivenolie, inden jeg serverede det som snack sammen med gulerodsstave. Du kan som sagt også servere dukkah som tilbehør eller appetizer, hvor du sætter det frem sammen med hjemmebagt brød og olivenolie.
Jeg bliver simpelthen lige nødt til at høre, hvor du har den fantastiske kattetallerken fra? 😀
Den købte jeg på en ferie i Frankrig for nogle år siden – så den er nok svær at få fat på :-/
Ja, vi har også lavet dukkah – det smager skønt fx på en porre/kartoffelsuppe 🙂
Det kan jeg godt forestille mig. Jeg dryssede lidt på salaten her til aften, og det gav den et dejligt krydret pift 🙂