Coffee Jelly – japansk dessert
Jeg er ikke færdig med de japanske retter! Denne ret – coffee jelly – blev faktisk serveret som pre-dessert inden selve desserten (green tea cheesecake, som jeg bloggede om i fredags). Japanere har et eller andet med gelédesserter, og da jeg var i Japan for en række år siden, prøvede jeg da også et par stykker. Der er noget nostalgisk over det, for jeg forbinder klart gelédesserter med 80’erne, men ja – af en eller anden grund er det ret udbredt i Japan.
Jeg fandt en sjov opskrift på coffee jelly – dvs. en gelédessert med kaffesmag – hos Japanese Cooking 101 – som jeg legede videre med.
Coffee Jelly
lille dessert for 5-6 personer
2½ dl varmt vand
3 tsk kaffepulver
1 dl flormelis
5 blade husblas
Derudover:
lidt rapsolie
1½ dl fløde
Læs husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Rør imens kaffepulveret ud i det varme vand sammen med flormelissen. Hæld vandet fra husblassen og smelt det ved lav varme i en mikrobølgeovn eller over et vandbad. Rør den smeltede husblas ud i den lune kaffeblanding og hæld derefter i et lille fad (ca. 8 x 18 cm), der er smurt med lidt rapsolie. Stil fadet i køleskabet i mindst fire timer. Når det er stivnet helt, er din coffee jelly dessert klar til servering.
Skær geléen ud i mindre kuber, anret dem i små skåle og hæld lidt fløde over hver portion coffee jelly.
Note: Dette er en ret sjov dessert – også for dem, der normalt ikke drikker kaffe. Kaffe og fløde er som bekendt en rigtig god smagskombination, og det var den også i dette tilfælde, så vil du prøve en lidt anderledes kaffedessert, så kan jeg godt anbefale coffee jelly.
Spændende opskrift! Er det instant kaffepulver der skal bruges?
Ja 🙂