Citronmelissesorbet
Månedens is-benspænd giver jo også anledning til at være kreativ, så selvfølgelig eksperimenterer jeg også med at lave sjove og anderledes is.
Har du nogensinde smagt is baseret på friske krydderurter? Det kan blive ret funky. Jeg har tidligere lavet en ananas-basilikum-is, men det var nu vores citronmelisse, det gik ud over denne gang, da jeg besluttede mig for at lave en citronmelissesorbet her i varmen.
Til en sorbet skal du bruge en enkel sirup, som du laver ved at koge lige dele vand og lys rørsukker ved middelvarme i ca. fem minutter. Lad siruppen køle helt ned i køleskabet, inden du bruger den.
Jeg tog tre dl sirup og hældte i en høj kande sammen med ca. 10 gram friske, skyllede citronmelisse-blade. Det hele blev blendet godt og grundigt, inden blandingen blev sat i køleskabet i 3-4 timer, så siruppen kunne trække citronmelissesmagen til sig.
Blandingen blev hældt igennem en finmasket si, og citronmelissesiruppen blev rørt sammen med en æggehvide (fra øko-æg selvfølgelig), inden det blev hældt på ismaskinen. Dette er i øvrigt en is, som du helt sikkert bør lave på en ismaskine, så du er sikker på at opnå samme, cremede konsistens.
Ismaskinen kørte, indtil citronmelissesiruppen var forvandlet til en blød og supercremet citronmelissesorbet.
Servér din citronmelissesorbet med lidt hakkede, ristede hasselnødder oven på.
Note: Denne citronmelissesorbet er en meget intens og sød is med masser af smag. Ovennævnte opskrift passer til tre personer, for denne skal serveres i små portioner. Skøn konsistens og spændende og frisk smag. Husk endelig at drysse nødder på – det giver lige det sidste pift!
Jeg knuselsker citronverbena, det er så vidunderlig frisk en urt. Jeg har tidligere lavet en sorbet med agurk, citronverbena og æbler. Det smagte vidunderligt! 🙂
Det lyder også superspændende – jeg gætter på, at den var ret frisk men mild i smagen?
Just præcis. Dejlig forfriskende med en fin, forårsgrøn note 🙂
Mums, endnu en totalt laber sag. Tror den skal prøves – for jeg har et ret blødt punkt for citronmelisse.
Et godt tip til fotografering af is her i varmen: sæt serveringsskålen i fryseren inden anretning – det giver nogle ekstra minutter at løbe på når der skal knipses 😉
Mange tak!
Hehe, det var nu helt med vilje, eftersom den blev serveret i et cocktailglas, og så skulle det også være muligt at drikke lidt af den 😉
Skøn idé at lave is på friske krydderurter! Mon ikke også citronmelisse kan bruges i en flødeis?
Det tror jeg bestemt 🙂