Fladt chiabrød

Fladt chiabrød

Jeg indså for nylig, at jeg havde en halv bøtte chiafrø stående, som jeg ikke rigtig fik brugt. Nu hader jeg at smide råvarer ud, så hvad gør man så? Man bager! Det blev til et stort fladt chiabrød, som jeg bagefter flækkede og brugte til sandwiches. Du kan dog også undlade at flække brødet og blot bruge det til nogle tykke håndmadder.

Fladt chiabrød

4 dl varmt vand
2½-3 dl creme fraiche
25 g gær
2 tsk sukker
½-1 dl chiafrø
½ dl rapsolie
7 dl hvedemel
3 tsk salt

lidt ekstra olie

Rør det varme vand sammen med creme fraiche. Ja, det gør ikke noget, at vandet er ret varmt, for det skal røres sammen med en kold creme fraiche. Rør gæren ud i det og rør derefter sukkeret i sammen med chiafrøene. Tilsæt rapsolie og halvdelen af melet. Rør det godt sammen og tilsæt så saltet. Rør resten af melet i under omrøring og ælt derefter dejen godt. Lad den hæve til dobbelt størrelse i en skål under et fugtigt viskestykke.

Tænd for ovnen og sæt den til 180 grader. Smør håndfladerne med lidt olie og brug dem derefter til at vippe dejen ud på en bagepapirbeklædt bageplade. Tryk forsigtigt dejen ud – den kommer til at fylde ca. 75% af bagepladen, hvis du sørger for, at den er ca. 1½-2 cm tyk. Glat dejen ud, så den har samme højde hele pladen rundt.

Bag dit chiabrød i ca. 20 minutter – måske lidt længere.

Chiabrød kan bruges som sandwichbrød men egner sig også fint som tilbehør til supper eller smurt med lidt smør til en solid ostemad.

Note: Enkelt og hurtigt madbrød. Det chiabrød, vi ikke fik spist samme dag, røg i fryseren, så vi har til en hurtig sandwich en anden god dag. Chiabrød smager ikke af så meget – til gengæld giver det et flot farvespil til brødet.

chiabrød, brød, sandwichbrød, creme fraiche, gær, chiafrø, rapsolie, hvedemel


2 thoughts on “Fladt chiabrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *