Brændte mandler med kanel
4. december – brændte mandler med kanel
Jeg har altid elsket brændte mandler, og jeg plejer at lave dem på samme måde hver jul. Nu tænkte jeg dog, at det kunne være hyggeligt at lege lidt videre med smagen, så jeg brugte rørsukker (det er efterhånden sjældent, at vi har almindeligt hvidt sukker i huset), og så tilføjede jeg et godt skud kanel til mine brændte mandler. Det kan jeg godt anbefale! Jeg læste for nylig en opskrift på brændte mandler i en konfektbog, hvor forfatteren tog mandlerne af langt tidligere, end jeg er vant til, så det prøvede jeg også først, men der blev sukkerlaget alt for tyndt og klistret, så jeg gav det lidt længere tid på panden, så det blev helt, som det skal være.
200 g mandler
150 g rørsukker
½ dl vand
1 spsk eddike – jeg brugte æblecidereddike
2-3 tsk kanel
en lillebitte smule fintkornet salt
Bland mandler, rørsukker, vand, eddike og kanel på en pande og varm den op. Sukkermassen vil på et tidspunkt blive klæbrig og dernæst helt tørt og sukret. Det skal du dog ikke blive bekymret over – vent blot lidt, og så vil sukkeret igen blive flydende og karamelliseret. Så hælder du mandlerne over på en bageplade, hvor der er lagt bagepapir på, og så skiller du mandlerne ad med to gafler. Pas på – sukkermassen er brændende varm på dette tidspunkt, og du kan let få brændt dig på den – jeg taler af erfaring! Drys en lillebitte smule salt over dine brændte mandler, mens de stadig er meget varme, og vent så ellers til de er kolde – så kan de spises!
Note: Brændte mandler bliver absolut ikke dårligere af kanel og salt. Jeg skyndte mig at give dem til gemalen og de to venner, vi havde på besøg – så kunne de spise mandlerne, så jeg ikke kom til at forgribe mig på de lækre nødder!
Jeg elsker brændte mandler og den opskrift lyder rigtig spændende. Når man først får taget hul på en bøtte brændte mandler er det svært at stoppe igen 😉
Vibeke – de er farlige, de brændte mandler! Jeg har også svært ved at holde mig tilbage, når lige dette kommer på bordet 😉
Sikke en skøn idé at tilsætte kanel til brændte mandler – det har jeg aldrig tænkt på. Vi er vilde med brændte mandler her i huset, såøh …
Rigtig god weekend til dig, Piskeris!
Madame – mange tak! Og god fornøjelse med at prøve det af 😉
Jo tak og i lige måde! Nu vil jeg lige tjekke snemængderne udenfor 🙂
Kan man bruge almindelig sukker? 🙂
Rebelsig – sagtens! Jeg plejer bare kun at have rørsukker i huset 🙂
Jeg synes i øvrigt også, at rørsukkeret gør mandlerne lidt mørkere i smagen, end når jeg tidligere har brugt almindeligt hvidt sukker.
Uhm, de ser skønne ud.
Jeg har egentligt aldrig selv prøvet at lave brændte mandler selv. Det må prøves på et tidspunkt!
Hanne – det må du straks få rettet op på – det er en af de letteste og lækreste julegodter 🙂
Elsker også brændte mandler. Her kan man købe dem på markedet og det dufter langt væk.
God weekend!
Lene – de seneste år har der også været mandel-sælgere på gader og stræder her i Danmark, men jeg synes nu, at det er lidt snyd, når jeg møder dem uden for julesæsonen – det er jo der, de hører sig til 🙂
De ser utroligt lækre ud ! Og jeg elsker virkelig mandler, så de her må klart prøves. Jeg har masser af gange lavet salt mandler og kryddermandler, men ikke endnu brændte mandler og man må jo sige at årstiden passer perfekt til sådan en øvelse.
Bedste hilsner
Søren
Søren – tusind tak! Det er altså også en af de søde sager, jeg let kan forgribe mig på, hvis det kommer på bordet. Elsker kombinationen af nødderne og det sprøvde og søde på samme tid. Samtidig giver det lille drys salt bare lige det ekstra til smagen til sidst.