Børnepizza med skinke og ost
Jeg synes ikke rigtig, jeg kan have et pizza-benspænd uden at blogge om den mest almindelige udgave, jeg laver, når vi bager pizzaer på grillen – nemlig denne børnepizza med skinke og ost. Og jeg kalder den børnepizza, for den er smagsmæssig så simpel, så den er perfekt til de små børn. Voksne kan dog også sagtens spise den (så smider jeg dog ofte lidt oliven eller frisk basilikum på inden servering).
Hemmeligheden bag pizzaen er en god, langtidskogt tomatsauce. Sådan en, der rigtig kan simre stille og roligt, mens den trækker smag og bliver blød og cremet. Sæt 3-4 timer af til det. Når først saucen er sat til at simre, skal du blot huske at se til den et par gange i timen og evt. spæde op med lidt vand (hvis låget på gryden ikke slutter tæt).
Tomatsauce til pizzaer
ca. 4 mediumstore pizzaer
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
lidt olie til stegning
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
1 dåse flåede tomater – hak eller blend dem
1 dåse tomatkoncentrat (70 g)
1 dl Madeira (eller en fyldig rødvin)
lidt ekstra vand
salt og peber
Hæld lidt olie i en lille gryde eller kasserolle og svits løg og hvidløg ved lav varme et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt basilikum og oregano, lad det simre et minut mere inden du tilsætter tomater, tomatkoncentrat og Madeira eller rødvin. Rør godt rundt, læg låg på og lad det simre ved lav varme i tre timer. Husk at kigge til den undervejs og tjek, at den ikke er ved at koge tør – ellers tilsæt lidt vand.
Smag til med salt og peber.
Børnepizza med skinke og ost
1 stk.
en fjerdedel af denne pizzadej
Topping:
2 spsk god kraftig tomatsauce
1 kugle frisk mozzarella, skåret i tynde skiver
2 skiver parmaskinke
Rul en klump dej ud på det meldryssede køkkenbord. Læg pizzabunden på en bagespade/pizzaspade og smør tomatsauce ud over bunden. Fordel osten ud over og riv så skinken i lidt mindre stykker, inden du lægger den øverst.
Bag din børnepizza ved høj varme på en lukket grill eller i ovnen ved 250 grader, indtil pizzakanten er gylden og sprød.
Note: En børnepizza er, som italiensk mad er, når det er bedst – simpel og utrolig velsmagende. Min ældste nevø mente, at denne udgave var den bedste pizza, han nogensinde havde fået, og det er jo lidt af et kompliment!
Har du prøvet det stik modsatte af en langtidskogt tomatsauce? Jeg bruger selv tomatpassata, olie, hvidløg, salt, peber og krydderier. Det startede som et dovent forsøg på at mime den friske tomatsmag, jeg kender fra de bedste italienske pizzaer, og det synes jeg, den gør, men mest af alt, så elsker jeg at kunne have pizzasauce på to minutter 🤩
Nej, men det lyder spændende, og da jeg skal bage pizzaer i morgen, så har jeg lige købt en flaske 🙂
Tak for tip!
Passata kan være meget forskelligt i konsistens, så nogle gange lader jeg lige et stykke køkkenrulle suge lidt væske. Jeg er spændt på at høre, hvad du synes 🙂