Bønnecreme med nødder
Denne bønnecreme med nødder bliver nok månedens sidste benspændsret. Julen trænger sig på, og jeg har en masse julesmåkager, der skal bages, så for en gangs skyld slutter jeg benspændet lidt tidligt.
Men jeg synes nu også, at der er kommet nogle gode eksperimenter på bordet her i november, og jeg er blevet meget klogere på spændende typer vegetarisk smørrebrød, man kan servere.
Tilbage til bønnecremen. Jeg lavede cremen på store, kogte limabønner, som jeg tilsatte rapsolie og citronsaft – og godt med salt og peber. Jeg lagde ud med at være lidt for gavmild med citronen, så det har jeg skruet ned for i denne opskrift. Du kan også sagtens tilføje flere krydderier, men jeg ville gerne have, at smagen fra både fennikelfrø og hasselnødder var tydelig, så jeg holdt mig til den simple udgave.
Bønnecreme med nødder
2 personer
100 g kogte hvide limabønner
1-1½ spsk rapsolie
½ spsk citronsaft
salt og peber
Derudover:
2 skiver rugbrød
½ tsk fennikelfrø
8 hasselnødder
Blend bønnerne sammen med lidt rapsolie og citronsaft. Smag til med salt og godt med peber.
Smør cremen ud på rugbrødet. Rist først fennikelfrø og derefter hasselnødder på en tør pande. Frøene knuser du i en morter eller på et spækbræt med en ske, inden du drysser dem ud over din mad. Hasselnødderne skal have lidt farve, når de ristes, inden du hælder dem over på et rent viskestykke og bruger stoffet til at gnide skallen af hver nød. Hak derefter nødderne groft, inden du drysser dem over din mad.
Note: Jeg synes, at denne bønnecreme med nødder fungerer fint som vegetarsmørrebrød. Jeg vil nok lave en lidt mere fast udgave en anden gang samt tilføre ekstra smag – enten form at flere fennikelfrø eller måske lidt dråber sesamolie? Hvis det var lidt tidligere på året, så kunne lidt friske krydderurter som topping også være godt.