Bao med rejer
Bao med rejer er typisk med friturestegte rejer eller pandestegte rejer, men jeg havde lyst til at lave en version med en mere frisk smag. Jeg bruger naturligvis mit bao-benspænd som en god undskyldning for at prøve alle mulige bao-varianter, og her er også mulighed for at være lidt kreativ.
Jeg fandt nogle bæredygtige rejer (så godt de nu kan være det) i supermarkedet, som var forkogte. Du kan dog også sagtens bruge friske rejer, som du selv koger og piller. Jeg ville godt have en frisk og letsyrlig smag, så rejerne blev marineret i frisk limesaft en times tid, inden de blev brugt til bao-serveringen.
Bao med rejer
fyld til 7-8 store bao-boller
150 g kogte rejer (eller friske rejer, som du koger)
saft fra en lime
salt
icebergsalat – revet i mindre stykker
frisk koriander (medmindre du hader smagen)
kewpie (japansk mayonnaise – kan til nøds erstattes med Hellmann’s mayonnaise)
chilisauce
Andre typer fyld, der også vil være godt til limemarinerede rejer:
– avokado
– friske bønnespirer
Derudover skal du naturligvis bruge bao-boller.
Læg rejerne i limesaft i ½-1 time. Drys dem derefter med lidt salt. Put nogle af dem i en baobolle sammen med lidt icebergsalat, frisk koriander, kewpie og eventuelt lidt chilisauce. Servér dem med det samme.
Note: Jeg synes, at denne friske udgave er ret lækker. Jojo, friturestegte rejer smager også godt, men disse limemarinerede rejer gjorde sig rigtig godt i baobollerne sammen med grøntsager og chilisauce.