Bagte jordskokker i chilicreme

Bagte jordskokker i chilicreme

Disse bagte jordskokker lavede jeg for nylig som et skønt vegetarisk alternativ til den tunge julemad, der ofte præger december måned. Jeg var så heldig at få en portion jordskokker fra et familiemedlem, og de små knolde er en helt fantastisk råvare. I rå form er de sprøde, knasende og med en frisk mild smag i stil med friskplukkede mandler. I bagt eller stegt form har de en mere rund og sød smag og kan tilberedes, så de har en blød midte men en sprød overflade.

Jeg fik lyst til at vende de bagte jordskokker en chilicreme inspireret af de friterede svampe, jeg lavede i sommers. Tanken var nemlig at de bagte jordskokker skulle have så meget smag og fylde, at de ville kunne erstatte kødet i aftensmaden. Ikke som en direkte erstatning (dvs. de skulle smagsmæssigt ikke være som oksekød) men som et så spændende element, at man ikke tænkte over, at retten var uden kød.

Bagte jordskokker i chilicreme

2 personer

ca. 600 g jordskokker, rensede
½ dl olivenolie
salt

Chilicreme:
1 spsk gochujang
2 spsk soyasauce
1-2 spsk ketchup – gerne Heinz
1 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
1-2 spsk vand
salt og peber

Skær de rensede jordskokker i mundrette stykker og læg dem i en skål eller frostpose. Hæld olien over og sørg for at vende jordskokkerne grundigt i det. Fordel jordskokkerne på en bagepapirbeklædt bageplade og drys salt over. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time. De må gerne tage farve, men sørg for at tage dem ud, inden de bliver brændte.

Mens jordskokkerne bager, hælder du ingredienserne til chilicremen i en kasserolle. Varm det langsomt op og sørg for at piske det godt sammen. Når chilicremen bobler, smager du den til, inden du tager kasserollen af varmen.

Vend de bagte jordskokker i den lune chilicreme og servér dem sammen med en kålsalat. Jeg lavede en supersimpel servering med frisk, hakket blomkål og de bagte jordskokker. Jeg syntes nemlig, at jordskokkerne havde så meget smag, at man let kan kombinere dem med en meget simpel form for tilbehør.

Note: Dette er som sagt et godt alternativt til en kødservering. Du kan selvfølgelig også sagtens servere de bagte jordskokker som tilbehør til en kødret. Hvis du er bekymret for, om chilicremen bliver for stærk, så kan du altid have lidt creme fraiche ved siden af.

Vil du vide mere om jordskokker? Så tjek også dette Wiki-link.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *