Ærte-æg
Jeg er i gang med månedens sommerforret-benspænd, og første eksperiment er disse yndige ærte-æg, som er en let og lækker forret lavet på gode ting fra haven. Vores krydderurtebed har i den grad nydt vejret de seneste uger, så jeg vil gøre en ekstra indsats for at få brugt både krydderurter og spiselige blomster i maden den kommende tid.
Ærte-æg
Forret til fire personer
Fire hårdkogte æg
2 dl ærter
1 spsk creme fraiche
1 spsk frisk mynte
1 spsk frisk citronmelisse
Citronsaft
Salt og peber
Pynt:
Ærteskud
Appelsintagetes
Halvér æggene og pil forsigtigt æggeblommerne ud (gem dem – du kan blande dem med creme fraiche eller mayonnaise samt hakket purløg og bruge som smørelse til madder). Kog ærterne og hæld derefter vandet fra. Blend ærterne med creme fraiche, mynte og citronmelisse og smag så til med citronsaft, salt og peber. Fordel ærtemassen i hulningerne i æggene og anret dem på små tallerkner med ærteskud og appelsintagetes.
Note: Disse ærte-æg er friske små hapsere, som også sagtens kan bruges som receptionsmad.
Hvor ser det smukt ud – en fin forret til en gæstemiddag 🙂
Mange tak – ja, og så smager de også skønt 🙂