Stegt aubergine med pesto og hytteost – LCHF-style
Denne simple ret med stegt aubergine fik gemalen og jeg til frokost tidligere på ugen. Den ser ikke voldsom stor ud, men eftersom fedtprocenten er rimelig høj i retten, så mætter den ganske godt. Du kan enten bruge stegt aubergine med pesto og hytteost som en lille frokost eller dele den op i fire portioner og bruge den som forret.
Stegt aubergine med pesto og hytteost
2 personer
1 aubergine
salt
rigelig med olivenolie
100-150 g hytteost
5 spsk hjemmelavet basilikumpesto
Pynt: Appelsintagetes (spiselig blomst)
Skær toppen af auberginen og skær auberginen i meget tynde skiver – max ½ cm tykke. Drys grovkornet salt på et stort fad eller et par store tallerkner og fordel aubergineskiverne. Drys dem med salt og lad dem trække i en halv time. Børst saltet af aubergineskiverne og dup dem tørre med køkkenrulle.
Hæld en gavmild mængde olie på en pande og steg aubergineskiverne ved mediumvarme. Hold nøje øje med dem – de må ikke få for meget varme, så de bliver mørke. Læg 2-3 skiver på en tallerken og smør dem med 1½ spsk basilikumpesto. Smør 2-3 spsk hytteost ud over det og læg 2-3 aubergineskiver oven på. Smør 1 spsk basilikumpesto oven på det øverste lag auberginer og pynt evt. med spiselige blomster.
Note: Denne version af stegt aubergine er en smuk og ret mættende servering, hvor auberginen bliver suppleret med masser af smag fra pestoen. Vær opmærksom på, at auberginerne suger en del olie til sig under stegningen.
Uhm, det lyder lækkert, og hvor har du pyntet retten fint med blomster 🙂
Mange tak – det er bare om at bruge de spiselige blomster, nu hvor hele mit blomsterbed er fuld af dem 🙂
Det ser godt ud.
Et tip til auberginer er at give dem et min i mikroovnen, inden de steges, det går hurtigere, og de suger ikke så meget fedt.
Jenny
Det er rigtig godt at vide – mange tak 🙂