Squashfrikadeller
Jeg har for alvor skruet op for grøntsagerne i madlavningen, hvilket heldigvis bliver taget godt imod hos gemalen. En af de nye påfund har blandt andet været disse squashfrikadeller, som man både kan bruge i en ren vegetar-servering eller som tilbehør til kødretter.
Disse squashfrikadeller var i øvrigt et sandt Stop-Spild-af-Mad-projekt, for jeg havde både en halvdoven squash, der trængte til at blive brugt, samt en del blendede sesamfrø på lager. Sidstnævnte fik jeg fremstillet ved et uheld for nogle uger siden, da jeg skulle bruge et par spsk blendede sesamfrø til mine asparges med sesamdressing og på en eller anden måde fik overbevist mig selv om, at jeg skulle blende 2½ dl… ahem…
Squashfrikadeller
1 mediumstor squash, groft revet
2 æg
1-1½ dl sesamfrø, blendet fint
salt og peber
olie eller smør til stegning
Rør den revne squash sammen med æg, fintblendede sesamfrø, salt og peber. Varm olie eller smør på en pande og læg ca. en spsk squashfars på panden for hver vegetarfrikadelle. Steg dem et par minutter på hver side.
Squashfrikadeller kan spises som vegetarfrikadeller, men du kan også bruge dem som fyld i vegetarburgere og sandwiches eller som tilbehør til kødretter.
Note: Milde, saftige squashfrikadeller. Æggene gør dem ret luftige, og squashen i sig selv gør vegetarfrikadellerne ret saftige. Hvis du gerne vil have dem mere krydrede, tilføjer du blot lidt krydderi til squashfarsen.
De ser lækre ud!
Mange tak! De var også dejligt saftige – glæder mig til at bruge dem i en vegetarburger på et tidspunkt 🙂