Speltgrød med granatæble
I dag ville jeg opfinde en ny grød og tilmed en solid én af slagsen, eftersom jeg ville putte hele speltkerner i. Det blev til denne speltgrød, der blev kombineret med kernerne fra et granatæble, og resultatet blev en velsmagende og ret mættende grød! Så mættende, at jeg vil anbefale dig at lave en lidt mindre portion end jeg gjorde, for den var lidt for stor. Du kan også udelade rørsukkeret eller siruppen, for jeg opdagede, at kernerne var søde nok, så du behøver ikke begge sødestoffer – altså med mindre du er glad for sukker 🙂
Speltgrød med granatæble
1 portion og lidt til
1 dl speltkerner
1½ dl havregryn
½ granatæble
en lille smule salt
evt. 1 tsk rørsukker
evt. 1 tsk granatæblesirup
Kom speltkernerne i en skål og hæld kogende vand over – der skal være, så kernerne har godt med væde at suge af. Lad det stå i en time. Hæld overskydende vand fra, tilsæt havregryn og hæld atter kogende vand over. Læg et låg over skålen og lad det stå i fem minutter, inden du hælder overskydende vand fra og rører rundt i grøden. Tilsæt lidt salt.
Strø rørsukker på eller dryp granatæblesirup over grøden. Halvér granatæblet og bank på ydersiden af den ene halvdel med en spiseske – det løsner kernerne, og du behøver ikke stå og bøvle med at få dem fri af den hvide hinde, der smager bittert. Drys granatæblekerner ud over din speltgrød og nyd den!
Den Må jeg altså prøve. Det både ser og læses meget meget lækkert.
Mums.
Uhm, lyder lækkert. Jeg skal nok prøve sukkergris-versionen, alt med sukker i angriber mit svage forsvar for tiden:)
Hvor henne køber du speltkerner? Jeg har kun fundet perlespelt, men det er lidt dyrt.
Mmm, endnu en lækker grød til to-do-listen 🙂 Granatæblekerner er så smukke, som små rubiner……
Mange hilsner
Birthe
Jeg er ikke grødspiser, men de granatkerner ser altså skønne og fristende ud.
Knus
Vibeke
Det lyder rigtig spændende! Jeg må på udkig efter hele speltkerner – men det kan man sikkert få i min lokale helsekostforretning.
Annette's space – den var også ganske god – og ret solid 😀
MissMuffin – det skal der også være plads til 😉
Hej Anonym!
Jeg har købt det i Kvickly, hvor de havde 20% rabat på alt økologisk i sidste uge 🙂
NYBH – ja ikke? Jeg kan heller ikke stå for de små ædelstene – de er simpelthen så flotte!
Vibeke – sådan en gang granatæblekerner kan få næsten enhver ret til at se indbydende ud 🙂
Madame – du kan også få dem i Kvickly – i hvert fald i vores lokale, som har et ret stort afsnit med økologiske varer. Går næsten også ud fra, at flere af de andre store kæder har dem 🙂
Var ikke klar over at man kan bruge spelt som grød, ser lækkert og sundt ud! Granatæbler kan vi kun få om sommeren, men så er de også her fra Mallorca.
Lene – jeg har set et par opskrifter med speltflager, men det havde jeg ikke, og så tænkte jeg, at hele spelt kunne man nok også bruge. Men vær varsom med mængden, for der er gods i! 😀