Sød mangochutney
Der kom sød mangochutney på bordet sammen med en masse andre indiske retter, da gemalen havde kolleger på besøg i sidste uge. I går skrev jeg om den indiske aubergineret, og nu er turen kommet til en sød mangochutney, som jeg eksperimenterede mig frem til.
Jeg har tidligere blogget om en frisk mangochutney, der er lavet på blandt andet umodne mangoer og mynte, men nu var det tid til en sødere version.
Denne version har lidt bid men er ikke decideret stærk. Hvis du ønsker en stærkere version, kan du selvfølgelig blot tilføje lidt ekstra chili.
Sød mangochutney
2 modne mangoer
200 g rørsukker
½-1 dl vand
1 tsk chilipulver
½ tsk spidskommen
½ tsk stødt koriander
lidt salt
lidt hvidvinseddike
Skræl mangofrugterne og skær frugtkødet i tern. Hæld dem i en kasserolle sammen med rørsukker, vand, chili, spidskommen og koriander. Varm det langsomt op og lad det koge i 5-10 minutter, indtil frugtkødet er mørt. Lad det køle af, inden du blender det til en ensartet masse. Smag til med salt og hvidvinseddike.
Du kan servere sød mangochutney til mange forskellige indiske retter – kun fantasien (og smagsløgene) sætter grænsen!