Rocky Road – amerikansk julekonfekt

Rocky Road – amerikansk julekonfekt

14. december – Rocky Road

Sidste år bloggede Foodfanatic om Rocky Road, og jeg faldt straks for billedet af de fine stykker. Jeg kunne dog se, at der var rosiner i den oprindelige udgave, og det er gemalen ikke fan af, så nu har jeg lavet denne udgave uden, hvor jeg også brugte lidt flere cocktailbær.

125 g mørk chokolade 70%, hakkes groft
50 g smør
1 spsk sirup
45 g cocktailbær, hakket
100 g Digestive kiks, knuses groft (evt. lidt mindre mængde)
50 g skumfiduser, skåret i mindre stykker

Hæld chokolade, smør og sirup i en gryde og smelt det ved lav varme. Rør godt rund, inden du tilsætter resten af ingredienserne, der skal vendes grundigt i chokolademassen. Hæld det derefter i et firkantet fad foret med bagepapir og stil det køligt et par timer, inden du skærer dem ud i firkanter. Rocky Road kan pyntes med lidt drysset flormelis – så ser de også mere julede ud.

Note: Rocky Road er en god – og lidt solid – konfekt, som du godt kan opfatte som en lidt sundere udgave af kiksekage. En anden gang vil jeg nok putte endnu flere skumfiduser og cocktailbær i min udgave, for i denne udgave dominerer kiksen, og jeg synes godt, de to andre ingredienser må lege lidt mere med.

Flere konfektopskrifter



18 thoughts on “Rocky Road – amerikansk julekonfekt”

  • Åh, det ser vel nok labert ud – får helt lyst til at prøve. Men cocktailbær kan jeg altså slet ikke nuppe – så jeg må prøve at finde på noget andet at komme i 🙂

  • He he he.. Jeg kan se at jeg ikke er den eneste der væmmes ved de der mærkelig bær 😛 De pyntes fint i drinks… Men så hellere ikke længere -s- Men jeg må indrømme at det ser nu lækkert ud.

  • Kære Piske
    Dejligt at du kunne bruge opskriften. Jeg er faktisk mest til kiksene (som mange andre er jeg heller ikke fan af cocktailbær), men jeg foretrækker også mine desserter og lignende ikke alt for sødt. Men det er jo netop det skønne ved rocky road – man kan komme lige præcis det i, som man bedst kan lide. Jeg tror, at jeg skal prøve at lave noget lignende med nødder i år. Kombinationen af nødder og chokolade er for mig ganske uimodståelig.
    Jeg kommer desuden nok til at tilbringe en del mere tid i Kbh fremover, så jeg satser på en maddate med dig og Nicolai, og hvem der nu ellers har lyst, på et tidspunkt 🙂
    Kram Nadia

  • Vibeke – nej, nu har jeg aldrig. Det er godt nok nogle kræsne læsere, jeg har 😉

    Jeg får næsten lyst til at lave et cocktailbær-tema… men også kun næsten 😉

  • Foodfanatic – jeg har tilmed tænkt på det i snart et år, så jeg har haft god tid til at glæde mig, og heldigvis smagte den lige så godt, som jeg håbede på 🙂

    Super nyhed med det københavnske! Jeg er frisk på maddate, så vi må lige hive fat i Nicolai og finde ud af, hvad vi skal lave af ballade 😉

  • rocky road….jeg elsker det!
    den første potion jeg lavede (med saltede pecannødder fra bruxelles) åd jeg :-{ det hele rud og stub.
    det var så godt og lækkert, at jeg ikke kunne gemme det og dele det med andre…
    har prøvet forskellige udgaver men denne udgave den bedste:
    100g mælkechokolade
    100g mørk 70% chokolade
    100g ristet valnødder (salte pecannødder)
    100g digistive kiks
    100g marsmallows

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *