Ribsmarineret kalkun
Jeg er i gang med juli måneds benspænd, der som bekendt er bær i det salte køkken, og første ret er ribsmarineret kalkun! Det er meget sjældent, jeg tilbereder kalkun, men da jeg havde indmadsbenspænd, købte jeg også lidt kalkunkød. Og jeg tænkte, at det kunne være spændende at marinere det i bær!
Vi har heldigvis en ret gavmild ribsbusk, så det bliver næppe sidste gang, jeg bruger ribs i denne måned. Jeg mener dog også at have set ribs på frost hos et par af de store supermarkeder.
Ribsmarineret kalkun
2 personer
1 kalkunlår
lidt rapsolie
salt
100-150 g ribs
Smør et lille ildfast fad med olie og læg kalkunlåret i det. Gnid kødet med lidt salt og pak så kødet ind i ribs (tryk dem evt. lidt, så bærsaften kan trænge ind i kødet). Dæk kød og bær med lidt husholdningsfilm og stil fadet i køleskabet i mindst seks timer.
Tænd ovnen og sæt den på 160 grader. Fjern husholdningsfilmen og dæk i stedet fadet med stanniol. Stil fadet i ovnen i ca. 3 timer.
Tag fadet ud og fjern stanniolen. Du kan servere ribsmarineret kalkun med kogte kartofler eller ris samt friske grøntsager. Brug de lune ribs som sauce og tilbehør.
Note: Jeg synes, at de syrlige ribs passede godt sammen med det milde kalkunkød. Hvis du synes, at de lune ribs er lige til den syrlige side i forhold til din smag, så kan du overveje at dryppe en lille smule honning på, men det er en meget fin balancegang, inden det bliver for sødt.