Restaurant Snekken
Tidligere på måneden tog vi på Restaurant Snekken, som ligger ud til Roskilde Fjord. Restauranten har levet en ret omtumlet tilværelse. Jeg kom der første gang for tyve år siden, og det var en virkelig god oplevelse de første gange, men i løbet af de næste par år havde jeg flere uheldige oplevelser og droppede derfor at komme der. Restaurant Snekken gennemlevede også en række år med skiftende ejere, men jeg har indtryk af, at der nu er faldet ro på. Når man kigger på deres hjemmeside, lyder det godt – her fremhæver Restaurant Snekken selv, at råvarerne er nordiske og sæsonbetonede, og at de hentes ind hver morgen fra hhv. torvet, slagteren og fiskehandleren. Derudover er langt de fleste af restaurantens råvarer økologiske, og de fokuserer i det hele taget på en bæredygtig drift af stedet.
Lokalerne hos Restaurant Snekken er lyse og indbydende, og når man sidder indendørs, er der en række af stolene, der er foret med store skind – smukt og meget velvalgt når nu restauranten ligger tæt på Vikingeskibsmuseet.
Vi valgte en forret og en hovedret. Til forretten var der også kuvertbrød, som var små boller med blandt andet hørfrø, birkes og sesamfrø i. De var ret kompakte og desværre ikke så spændende, men til gengæld var det piskede smør smagt til med brunet smør, og det var ganske dejligt.
Til forret fik jeg fiskerilette med rejer, laks, muslinger og dildcreme. En meget fin og velsmagende ret, men som var en smule ‘overgjort’ i forhold til fisk- og skaldyrsmængden. Retten ville have været mere elegant, hvis man havde udeladt laksen og muslingerne og tilføjet lidt mere grønt. Men smagsmæssigt udmærket.
Hovedretten bestod af porchetta med fritter og barbequesauce samt en gavmild mængde flæskesvær. Det var en ret stor portion, og den var desværre ikke særlig vellykket. Kødet var meget kompakt og fedtholdigt, og det virkede ikke, som om porchettaen var langtidstilberedt over grill – fedtbræmmen var ikke smeltet men sad der stadig, og kødet var hverken saftigt eller smagte af noget særligt. Samtidig burde fritterne nok havde fået lidt kortere tid ligesom de hårde flæskesvær, der var drysset ud over retten. Jeg endte med ikke at spise op – dels var portionen for stor, og dels var tilberedningen ikke i top.
Betjeningen var til gengæld rigtig fin. Sød og betænksom tjener, som var meget opmærksom og høflig. En sand fornøjelse at opleve.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg virkelig håbede på, at Restaurant Snekken ville overraske positivt. Jeg har som sagt haft gode oplevelser der før (for tyve år siden), og jeg kan godt lide, at de fokuserer på bæredygtighed og økologi. Samtidig ligger Restaurant Snekken et virkelig smukt sted, så det ville være et oplagt udflugtsmål, hvis maden var i top. Det var den bare ikke den aften, vi besøgte stedet, og det var såmænd ikke, fordi restauranten var overrendt – tror omkring 80% af restaurantens borde var ledige.
Jeg ender – desværre – på to stjerner.