Rabarbersnack
En af mine kolleger introducerede mig for nylig til denne rabarbersnack – en enkel lille hapser, der består af rabarber skåret i tynde strimler, dypper i sukkervand og derefter bagt i ovnen, indtil det er tørret. Superlet at lave.
I min udgave af rabarbersnack lavede jeg en mild sukkervandsblanding, hvilket betød, at min rabarbersnack stadig havde noget syrlighed. Vil du have en sødere udgave, bruger du selvfølgelig blot mere sukker.
Rabarbersnack
2 rabarberstængler, mediumtykke
½ dl rørsukker
2 dl vand
evt. lidt rapsolie
Vask rabarberstænglerne og skær dem i tynde, brede strimler. Det gør du lettest med en skarp kartoffelskræller (og helst ikke en, der skærer meget tyndt). Rør sukkeret ud i vandet og dyp derefter rabarberstænglerne i sukkervandet. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Det mest optimale er at bruge bagepapir, der genbruges, da det er glat. Har du ikke det, så pensl lidt rapsolie på det almindelige bagepapir, så du mindsker chancen for, at rabarberne sætter sig fast på bagepapiret. Når du har fordelt din rabarberstrimler ud over bagepladen, dupper du dem tørre med lidt køkkenrulle.
Rabarbersnack skal tørre i ovnen ved 50 grader i ca. 2 timer. Lad dem køle af og put dem i en lufttæt beholder.
Note: Lækker lille rabarbersnack – eller voksenslik om man vil. Jeg har blandt andet brugt den som pynt i en Rabarber Gin & Tonic.
Genial idé:-)
Tænk dem også dryppet med acasiehonning og så i ovnen.
Aften hilsner
Tak! Jeg er også glad for, at min kollega fortalte mig om dem 🙂
Jo det er en rigtig fin lille detalje, og tilmed nem at lave, lyder det til. Det lyder som en super god idé som pynt til en kage. Det vil jeg også prøve næste gang jeg laver en lækker rabarberkage…. måske med hvids chokolade :o)
Rabarber og hvid chokolade er en vinderkombination 😉
Det lyder som en herlig lille bid. Jeg synes, at det er så lækkert med tørrede æbleringe og frugtpuré, så jeg skal da helt sikkert forsøge mig med tørret rabarber.
Det er nemlig en lille frisk bid med masser af rabarbersmag 🙂
Hvor er det fint, udover som snacks, tænker jeg lige som dig, at de virkelig kunne pynte en dessert virkelig pænt fx en fromage kage eller en isdessert evt sammen med et karamel/sukker-skelet 😀 Farven er jo helt fantastisk. En drink, kunne de sikkert også ryge i, med lidt tonicvand, lime, vodka og rababersaft.
– Anne
Ja, man bør virkelig få fat i knaldrøde rabarber til denne snack – de bliver så fine, når man bruger de helt røde. Jeg lavede også nogle enkelte strimler med en bleggrøn rabarberstængel, men de var ikke lige så funky 🙂
Skøn idé – hvor lyder det lækkert! Bruger du nonoxalsyre, når du tilbereder rabarber?
Prøv det prøv det!
Nej, jeg plukker rabarber frem til Sct. Hans og lader derefter rabarberne være. Jeg har dog hørt, at man trygt kan vende tilbage til at plukke rabarber igen i august, da syreindholdet i rabarberne er faldet på det tidspunkt, men jeg har ikke selv prøvet det.