Palmiers – smørkager

Palmiers – smørkager

Du kender muligvis palmiers som en købe-småkage, men vidste du, hvor lette de er at lave selv? Jeg har jo lovet lidt flere søde sager i forbindelse med mit franske benspænd, og her må jeg selvfølgelig bage disse fine franske småkager.

Da jeg kiggede efter en opskrift på palmiers, opdagede jeg, at de typisk laves på en mere kompakt udgave af butterdej i stil med den smørdej, som jeg brugte til tarte tatin. Så jeg brugte selvfølgelig den opskrift som base og tilføjede noget ekstra rørsukker til at vende dem i.

Palmiers

(fik ikke talt, men tror jeg fik ca. 30 småkager)

Dej:
3½ dl hvedemel
1 spsk rørsukker
et lille knips salt
120 g koldt smør
2 spsk creme fraiche
en smule salt

ca. 1½-2 dl rørsukker til at vende dem i.

Rør mel, salt og sukker sammen i en skål. Skær smørret i små stykker og put dem i melet. Gnid dem ud i melet og tilsæt til sidst creme fraiche, så du kan samle dejen. Læg den i køleskabet en halv times tid. Rul den derefter ud i et rektangel på et lidt meldrysset bord. Drys 1 dl rørsukker ud på en anden del af køkkenbordet. Løft forsigtigt dejen og læg den oven på sukkeret. Tryk den let ned i sukkeret og drys resten af sukkeret oven på dejen. Brug en lineal til at finde og markere midten på den brede side af rektanglet. Rul nu først den venstre side ind mod midten – stop et par cm før. Rul dernæst den højre side ind mod midten og stop et par cm før. Tryk de to sider let mod hinanden og læg rullen på et stykke bagepapir, inden du giver den ca. 20 minutter i køleskabet.

Skær nu rullen i skiver og vend de små palmiers på bordet med rørsukker, inden du lægger dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne. OBS – hvis dejen er hård, kan den let knække i midten, når du former småkagerne, så dejen skal ikke ligge i køleskabet for længe.

Lad dem køle helt af, inden du lægger dem i en lufttæt kagedåse.

Note: Uha, disse palmiers er stærkt vanedannende. Jeg er ellers ikke typen, der snacker småkager, men disse var svære at holde fingrene fra. Heldigvis var gemalen og vores gæst også ret glade for dem, så de forsvandt hurtigt 😉

palmiers, småkage, fransk, kage, smør, hvedemel, creme fraiche, rørsukker


2 thoughts on “Palmiers – smørkager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *