Minitoasts som velkomstsnack
Har du tænkt på, hvor populær du kan blive, hvis du serverer minitoasts som velkomstsnack? Det kom jeg i hvert fald til at tænke på for nylig, da vi havde smalle flutes på lager. Eneste problem er, at det er lidt svært at lave til større fester, medmindre du har adgang til adskillelige toastmaskiner OG nogen til at betjene dem, så du selv har tid til at hygge med gæsterne.
Disse minitoasts er som sagt lavet på flutes (gerne så smalle som muligt), men du kan naturligvis også bruge toastbrød, som du skærer i små trekanter.
Hvis du vil lave basisudgaven, så skal du bruge:
flutes skåret i tynde skiver (eller toastbrød)
smeltet smør
skinke
ost – for eksempel cheddar
Flutestykkerne smører du med smeltet smør på hver side (så bliver dine minitoasts nemlig supersprøde, når du tilbereder dem).
Derefter lægger du ost og skinke imellem fluteskiverne, inden du lægger dem i en toaster og steger dem, indtil de er sprøde og gyldne.
Vil du have lidt mere variation, så kan du overveje at tilføje:
en frisk tomatskive (hvis sommer) eller semitørrede tomater (hvis vinter)
lidt sennep
syltede peberfrugter
syltede agurker
en smule chili – enten som pulver eller som sauce
Hvis du nu har siddet og stirret på billedet og tænkt “det er da et ret sjovt mønster fra en toastmaskine”, så skyldes det naturligvis, at jeg havde vaffelplader i maskinen. Så ser det lidt anderledes ud – men smager heldigvis lige så godt.
Vil du gerne have et alternativ til brødet, så prøv at tjekke min opskrift på spidskålstoast.