Løgcreme til burgere
I går lavede jeg en portion løgcreme til nytårsburgerne. Ligesom de fleste andre får vi også en omgang fastfood på årets første dag, men de senere år er jeg gået over til at lave det selv, da det er lettere, hurtigere og billigere. Burgerbollerne bager jeg så enten dagen før eller den 1. januar.
Denne gang ville jeg som sagt pimpe burgerne med en løgcreme. Ideen fik jeg fra et gammelt blogindlæg hos MissMuffin, men jeg endte dog at ændre en del på opskriften.
Løgcreme
til 2-4 burgere
150 g rødløg, finthakkede
1 spsk baconfedt eller smør
1 spsk vand
1 spsk creme fraiche
½ tsk cayennepeber
evt. lidt frisk rosmarin, hakket
salt og peber
Smelt baconfedt eller smør i en lille gryde ved lav varme. Rør løgene i sammen med lidt salt og lad det simre i 30-40 minutter. Husk at røre i det ind imellem og tilsæt lidt vand undervejs. Løgene skal ikke tage farve. Rør cayennepeber i til sidst. Drys lidt friskhakket rosmarin over til sidst.
Tag gryden af varmen og lad løgene afkøle i en halv times tid. Rør dem sammen med creme fraiche og smag til med salt og peber. Denne løgcreme kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage.
Note: Denne skønne creme lavede jeg som sagt som en del af fyldet til burgere, men du kan også bruge den til sandwiches, som dip til chips eller hvad du nu har lyst til.