Letbitter citrusmarmelade
I går bloggede jeg om en lækker citrusdrik, og i dag fortæller jeg om, hvordan jeg bruger resterne fra den opskrift til at lave denne letbitre citrusmarmelade. Se, det er et rigtigt Stop-spild-af-mad-projekt!
Til denne citrusmarmelade skal du bruge de kogte skaller samt den blendede pulp fra citrusdrikken. Derudover skal du bruge 2½ dl rørsukker og 2 dl vand.
Hak de kogte citrusskaller fint og hæld dem i en gryde sammen med den blendede pulp, rørsukker og vand. Bring det i kog og lad det småsimre under låg i ca. 45 minutter. Husk at røre i det et par gange undervejs. Hvis det er ved at koge tør, tilsætter du blot lidt mere vand.
Hæld din citrusmarmelade på skoldede glas og vupti – så har du en dejlig marmelade til næste ostemad (eller hvad du nu vil bruge den til).
Note: En god og forholdsvis intens citrusmarmelade med letbitter smag. Bitterheden kan variere – det kommer an på hvor meget af den hvide hinde fra citrusfrugterne, som du vælger at bruge.
Ahh god idé:-)
Og godt brug af alle ingredienser:-)
S¨å også lige din anmeldelse af Gourmandiet.
Skal du have rigtig godt økologisk kød, så kan jeg anbefale en tur til Osted, her er slagteren så dygtig og god. Ligeledes findes et godt mejeri med økologiske mælkeprodukter, lækre oste og pølse mv.
Aften hilsner:-)
Nemlig – så får man det maksimale ud af råvarerne, elsker det 🙂
Godt tip mht. kød. Findes mejeriet stadig? Der gik rygter om, at det lukkede på et tidspunkt?