Laks med blåbær
Efter en lille pause fra månedens bær-benspænd er jeg nu tilbage med laks med blåbær! Yes, du læste rigtigt. Flere bær fungerer nemlig fortrinligt sammen med den fede fisk, så det skulle jeg naturligvis prøve.
Jeg lavede denne ret i sidste uge, da vi holdt ferie i Frankrig sammen med familien. Der kan man købe rigtige blåbær på frost (altså de små mørke bær, der ikke er lyse indvendig, hvilket de fleste bær, der sælges som blåbær i Danmark, ellers er).
Du kan lave en simpel blåbærglaze uden ekstra krydderier, men du kan også vælge at give den et ekstra pift fra for eksempel timian eller estragon.
Laks med blåbær
6 personer
6 stykker fersk laks
lidt rapsolie til stegning på grill
1 dl blåbær
2 spsk vand
½ spsk rørsukker
evt. ½-1 tsk timian eller estragon
salt og peber
Hæld blåbær i en lille kasserolle sammen med vand og rørsukker og evt. et ekstra krydderi. Lad det simre, indtil væden er tyktflydende. Smag til med salt.
Hæld olie på en plade på grillen. Gnid laksestykkerne med lidt salt og peber og steg dem så på skindsiden, indtil de er næsten færdige. Vend dem og giv dem et minuts tid på den anden side, inden du lægger dem på et fad eller en stor tallerken. Smør dem med blåbærglaze og servér dem sammen med stegte grøntsager.
OBS – laksene kan også steges i ovnen. Så skal du blot hælde lidt olie i et ildfast fad, lægge laksestykkerne ovenpå og så give dem ca. 20 minutter ved 180 grader.
Note: Spændende og anderledes servering med laks med blåbær! Jeg synes, at blåbærrene fungerede fint sammen med laksen. Jeg havde desværre ikke estragon til rådighed, for det kunne være spændende at bruge i blåbærglazen.
Man kan seriøst nærmest dufte laksen med blåbær”marmeladen” på – det tror jeg virkelig spiller rigtig godt. Rigtig go’ ide!
Tak! Visuelt blev det ikke nær så pænt, som jeg havde håbet, for jeg havde ikke lige tænkt på hvor megen farve, squash-skiverne fik, når man grillede dem, hehe!