Kyllingelår og pastasalat med porrecreme og gulerødder
I projekt ‘brug en hel kylling til sidste fjer’ er jeg nået til kyllingelårene, som blev serveret med en en pastasalat med porrecreme, gulerødder og timian. Her er til to portioner.
Læg kyllingelårene i et ildfast fad og pensl dem med rapsolie. Drys salt over. Skær en porre i skiver og læg skiverne i fadet. Tilsæt 1 dl hvidvin eller evt. 1 dl grøntsagsbouillon. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 50 minutter.
Når kyllingelårene er stegte, lægger du dem på to tallerkner og tag resten af fadets indhold – de bagte porrer og væden – og hæld dem i en høj skål. Jojo, det er rigtig Stop Spild af Mad-stil, så alt skal bruges! Blend det til en ensartet creme og smag den til med salt, peber og citronsaft.
Kog 100-150 g pasta og vend den kogte pasta i den lune porrecreme. Riv tre gulerødder groft og vend de revne gulerødder i pastaen. Smag til med timian og servér pastasalaten til de stegte kyllingelår. Vil du have mindre pasta, så erstat noget af pastaen med flere gulerødder.
Din pastasalat får mig til at tænke på gulerødderne, jeg købte i går – men de var dyblilla lige som rødbeder 🙂
Det er ret sjovt, at man kan få gulerødder i den farve. Elsker at bruge dem i salater – det ser så flot ud 🙂
Jeg er altså virkelig imponeret over at det er nok med to lår og en pasta salat til to personer. Mine drenge herhjemme æder mig udad huset. Men dejligt med lidt inspiration til kyllinge klassikeren 🙂
Man skal bare lave nok pastasalat – gerne med masser af gulerødder i 😀