Kylling-bacon-æggekage – LCHF-style
LCHF-principperne ser ud til at have en vis forkærlighed for æg. Jeg er i hvert fald stødt på en del opskrifter, hvor æg indgår i rigt mål, og det lader til, at blandt andet omelet og æggekage er ret populær. Det er også en dejlig let ret, der kan varieres meget, men jeg må indrømme, at det ikke lige er min hofret – mest af alt på grund af konsistensen. Jeg kan godt lide mad med bid i.
Men det skulle naturligvis ikke afholde mig fra at lave en æggekage – dog uden mel – så dagen efter at vi havde fået hjemmelavet grillkylling, brugte jeg resterne til denne kylling-bacon-æggekage.
Kylling-bacon-æggekage
ca. 3 personer
1 pakke bacon
2 dl kogt eller stegt kyllingesmåkød – for eksempel fra en grillkylling
6 æg
1 dl letmælk
lidt smør
2-3 spsk hakket purløg
salt og peber
Steg bacon og læg det på en tallerken. Pisk æg, letmælk, purløg samt salt og peber til en jævn masse. Smid en klat smør på panden og hæld æggemassen på. Læg bacon og kyllingestykkerne oven på æggemassen og skru ned for varmen, så panden har medium-temperatur. Derefter skal din æggekage blot passe sig selv, indtil æggemassen er stivnet. Drys eventuelt lidt ekstra purløg på inden servering, og spis din æggekage sammen med tomater og salat.
Note: Jeg plejer ikke at bruge kylling i æggekage, men det fungerede ganske fint – især kombineret med bacon. Det er hurtig sommerret, som egner sig fortrinligt til hverdagsaftener eller en weekend, hvor du hellere vil bruge tiden ude i solskinnet.
Om nom nom nom…ELSKER æggekage! Det er rigtig sommermad. Og ja, bacon er livets krydderi.
Det er det nemlig – og nøj hvor fik jeg det tit som barn 😀
Ville du normalt have puttet mel i en æggekage da? Det har jeg aldrig hørt/set før 😉
Nej, men jeg ved, at mange gør det. Jeg plejer dog at lave det uden.
Amme nam – der fandt jeg lige aftensmaden (selvom jeg ikke har kyllinge left overs)
Bon appetit 😉
Den ser rigtig lækker ud 🙂 Jeg er generelt heller ikke så meget til æggekage, men man kan jo twiste den lidt, som du gør her, så den bliver lidt mere spændende. Jeg har for noget tid siden lavet en ovnbagt version med bl.a. broccoli og revet cheddar. Den var også ret god 🙂
Lige præcis, man kan heldigvis variere den en del, og jeg kan godt forestille mig, at der sniger sig en æggekage mere ind i sommerprogrammet 🙂
Det lyder lækkert – vi får æggekage med bacon på dage, hvor vi springer over, hvor gærdet er lavest, men jeg har ikke prøvet med kylling også 🙂
Det fungerer ganske godt, så det kan jeg godt anbefale. I det hele taget er æggekage ret taknemmelig at kombinere med rester 🙂
Jeg er vild med æggekager og omeletter. Laver dem ofte med netop kyllingerester, soltørrede tomater og masser af krydderurter.
Ser skønt ud – særligt med sol på tallerkenen 🙂
Jeg har ikke prøvet med soltørrede tomater, men det skal jeg da prøve ved lejlighed! Ja, det er skønt med sol på tallerkenen – vi spiser udenfor så meget som muligt for tiden 🙂