Krydret svinehjerte
Jeg har lavet krydret svinehjerte, for jeg udnytter denne måneds detox-benspænd til også at rydde op i fryseren. Og her var søreme et svinehjerte, der trængte til at blive brugt!
Indmad er en virkelig billig udskæring, der også indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler. Skærer du indmad i tilpas små tern og/eller langtidstilbereder, så kan du lave retter, som selv de mest indmads-skeptiske mennesker kan overtales til at prøve.
Hvis du så også krydrer retten godt, så lægger man slet ikke mærke til, at den indeholder indmad.
Krydret svinehjerte
2 personer
1 svinehjerte
smør til stegning
2 gulerødder, skåret i små tern – ca. samme mængde som svinehjertet
½ mellemstort løg, skåret i små tern
½-1 spsk gochujang (koreansk chilipasta)
1 dåse flåede tomater
evt. lidt rørsukker eller mørk sirup (det brugte jeg dog ikke)
salt og peber
Skær sener, vener og evt. fedt af svinehjertet, inden du skærer selve kødet i meget små tern. Smelt en klat smør i en kasserolle og svits kødet ved mediumvarme, indtil det er brunet. Tag kødet op. Smelt lidt mere smør og svits nu løgternene, indtil de bliver bløde. Tilsæt gulerødderne og lad dem stege med i et par minutter, inden du atter tilsætter kødet. Rør gochujang ud i retten sammen med tomater og læg låg på. Lad retten simre i 1½-2 timer. Tilsæt eventuelt lidt vand undervejs, hvis stuvningen er ved at koge tør.
Smag retten til med salt og peber. Du kan også tilsætte lidt sødme, hvis du synes, at det mangler. Det undlod jeg dog, da jeg undgår sukker i disse uger.
Krydret svinehjerte kan serveres sammen med kartoffelmos eller kogte ris. Da jeg generelt undgår hurtige kulhydrater lige nu, så blev stuvningen serveret sammen med blomkålsris (det vil sige revet blomkål). Et lille drys hård revet ost oven på gør heller ikke spor.
Note: Dette er en ganske fin måde at lave et sundt og nærende måltid på til en billig penge. Der er skruet godt op for smagen, så snart du bruger gochujang i maden. Hvis du er bange for, at det bliver for stærkt undervejs, kan du eventuelt servere lidt creme fraiche ved siden af.