Krebsehalemousse og pjattet ret med rejer
I tirsdags havde vi besøg af min Onkel Rejsende Mac og hendes kæreste, og da de er foodies ligesom os, så kunne jeg ikke nære mig og rystede en masse retter ud af ærmet. I dette indlæg fortæller jeg om appetizer og forret, og i morgen følger resten af menuen.
Vores gæster skulle selvfølgelig have glæde af månedens benspænd, så vi startede med en lille kæk appetizer, som bestod af fiskeformede kiks toppet med krebsehalemousse og små dildkviste. Krebsehalemousse er utrolig let og hurtig at lave, så den er oplagt som appetizer, men kan også sagtens bruges som forret.
Krebsehalemousse
nok til appetizers til fire personer
125 g krebsehaler, drænede
2 spsk creme fraiche
salt og peber
½-1 tsk fintrevet skal fra øko-citron
pynt: frisk dild
Alle ingredienser blendes. Smag din krebsehalemousse til med salt, peber og citronskal. Smør krebsehalemousse på små kiks og top hver kiks med frisk dild.
OBS – denne krebsehalemousse er ret blød, da jeg skulle bruge den til meget små serveringer. Hvis du hellere vil portionsanrette din krebsehalemousse, vil jeg anbefale dig at fordoble ovenstående portion og røre den med 2-3 blade husblas, som du inden har lagt i blød i ti minutter, inden du har smeltet dem forsigtigt over et vandbad.
Sammen med krebsehapserne fik vi en lille velkomstdrink, som bestod af lidt koncentreret rabarbersaft og et skvæt Asti – sød og sommerlig.
Jeg var i legehumør, da jeg skulle lave forretten, så jeg fandt en række pynte-konkylier frem og skoldede dem i kogende vand. Derefter kogte jeg en grød på sagogryn, vand og revet skal fra øko-citron. Jeg havde ellers overvejet at farve den med lidt blå farve, men i sidste øjeblik tilføjede jeg som sagt citronskal, så grøden faktisk smagte af noget. Grøden blev en anelse for tyk – jeg ville gerne have den lidt mere vandet – men den dannede en sjov struktur, som jeg kunne ‘fastgøre’ skallerne til. Derefter rev jeg lidt citronskal over sagogrøden, og jeg lagde nogle forkogte grønlandske rejer oven på et par friske dildkviste. Ved siden af tallerkenen satte jeg en lillebitte tallerken med lidt mayonnaise (Hellmann’s). Forretten er mest af alt en undskyldning for at pille rejer og dyppe dem i mayonnaise, men det er selvfølgelig også muligt at spise grøden.
Den krebsemousse ser lækker ud – sjove kiks du har fundet der 😉
Sago-hvafforn-fisk… det der sagogryn har jeg da vist aldrig hørt om før. Sjovt med konkyliepynten der 🙂
De bruges til at koge sagosuppe/grød med – en meget sær suppe/grød, som man spiste i gamle dage, og som ikke smager af en sk… øh af noget! Se her: http://da.wikipedia.org/wiki/Sago 🙂
Det lyder rigtig lækkert – har du købt kiksene? og hvis ja, kan du sige hvor? vi får gæster lørdag.
Den ret med rejer, lyder lækker, men lige da jeg så billedet lignede det en stor vandmand der lå på tallerkenen – og tænkte dem, var jeg ikke klar over man kunne spise. 😉
Hilsen Grith
Jep, de er købt, men det gjorde jeg for et halvt år siden, så de kan nok ikke skaffes nu.
Hehe, det ligner det faktisk! Jeg havde også planer om, at det skulle blive vandagtigt (men mere flydende end det faktisk blev). Vandmandslooket var dog også tilpas sjovt 🙂
Altså hvor er det fint – og det ser lækkert ud 🙂
Mange hilsner
Birthe
Mange tak. Elsker at lege med opstillingen og sammensætningen 🙂
Uhm, og din roastbeef på grill ser da bare helt fantastisk ud! Der er kun én fejl ved din blog, at man ikke kan få lov til at smage!
God weekend!
Jeg ved det! Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at udvikle sådan en knap 😀
Tak og i lige måde!
Haha blå frugtfarve havde været for sej…. 😀 men det der ser nu også ok ud…. 😛
Ja, jeg er jo pjattet nok til at gøre det, så måske en dag… 😉
Jeg nyder synet af dine smukke billeder og napper straks idéen med koncentreret rabarbersaft tilsat et skvæt Asti 🙂
Man har i sandhed brug for en sød sommerdrik, når solen endelig skinner 🙂