Koldskål med jordbær – LCHF-style
Koldskål! Er der en mere dansk sommerdessert? Altså udover rødgrød med fløde, som de færreste spiser nu til dags? Sådan tænkte jeg, da jeg prøvede at lave koldskål med jordbær tidligere i dag.
Koldskål smager fantastisk og emmer af sol og sommer. Da jeg som sagt lever efter LCHF-principperne i denne måned, så kunne jeg dog ikke bare kyle en håndfuld kammerjunkere på, så på vej hjem købte jeg en bakke pangrøde og supersaftige danske jordbær.
Sukker er som bekendt fy-fy i følge LCHF, men så fandt jeg blot lidt stevia-sukker frem og eksperimenterede, og det resulterede i en dejlig frisk koldskål med jordbær.
Koldskål med jordbær – LCHF-style
2 personer
3 dl græsk yoghurt 10%
3 dl kærnemælk
en vaniljestang
1½ spsk stevia
saften fra en halv citron
en håndfuld friske danske jordbær
Hæld yoghurten i en skål sammen med stevia og rør grundigt rundt. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Put dem i skålen og rør dem godt ud i yoghurten. Sæt kærnemælken lidt af gangen og sørg for at røre koldskålen jævn. Smag til med citronsaft til sidst.
Servér din koldskål med jordbær og pynt evt. serveringen med lidt frisk mynte.
Note: Let og lækker koldskål, og så har den en dejlig cremet konsistens. Koldskålen er knapt så sød som en almindelig koldskål, og steviaen giver også den en smule ‘mørkere’ smag (tænk på lakrids), men ikke meget. Koldskål med jordbær er helt perfekt til det varme sommervejr!
Det lyder virkelig lækkert her i varmen. Jeg tror, jeg vil prøve med skyr i stedet for den græske yoghurt – tak for dejlig inspiration 🙂
Det er helt i orden med mig – bare husk at skyr er mere syrlig i smagen, så du kan risikere, at du skal bruge mere stevia, så koldskålen ikke bliver for syrlig 🙂
savle, savle, savle! God idé med steviaen. Den version skal jeg så absolut afprøve. Meeeen måske vælger jeg dog, at komme en god portion junkere ovenpå, selvom dine pang-røde jordbær ser død-lækre ud 😉
Det er i orden med mig! Tror også jeg skal have kammerjunkere lidt senere på sæsonen 😉