Kærnemælksfromage
Mit piskeris-benspænd er jo ret oplagt til desserter, så jeg har blandt andet pisket (!) denne kærnemælksfromage. Den har en ret mild smag med et frisk syrligt pift fra kærnemælk og citron. Du kan pynte den med friske eller syltede bær – eller måske lidt knuste kammerjunkere, hvis du synes, den skal være lidt mere koldskålsagtig. Så kan du evt. også tilsætte lidt mere sukker til opskriften.
Kærnemælksfromage
2-3 personer
3 blade husblas
2 dl kærnemælk
2 dl rørsukker
fintreven skal fra ½ øko-citron
1 dl fløde
Derudover:
friske eller syltede bær
Læg husblassen i blød i koldt vand i ti minutter. Pisk imens kærnemælk, rørsukker og citronskal sammen. Når husblassen er blevet blød, hælder du vandet fra. Smelt husblassen ved lav varme i mikrobølgeovn eller over et vandbad. Rør den i kærnemælken og lad det stå et par minutter. Pisk så fløden til skum og vend den forsigtigt i kærnemælken. Hæld massen i en to portionsglas og sæt dem i køleskabet i et par timer eller tre.
Pynt din kærnemælksfromage med friske eller syltede bær inden servering. Jeg fandt nogle frosne ribs frem fra fryseren (‘fanget’ i vores have sidste sommer), som jeg syntes kunne være dekorative til denne dessert.
Note: Som sagt en mild dessert. Portionen er lidt stor til to personer, så lav den eventuelt til tre.