Jordbærgrød

Jordbærgrød

Jeg kogte jordbærgrød i går aftes, så den var klar til i dag. Hvis jeg havde vidst, hvor godt det ville smage, havde jeg lavet en meget større portion og spist mig alt for mæt i det – så det var nok meget godt, jeg ikke gjorde det! Jordbærrene var selvfølgelig fra fryseren, da januar ellers ikke ligefrem er årstiden for jordbær.

Jeg surfede lidt rundt på nettet inden og sjussede mig derefter frem til følgende opskrift på jordbærgrød.

Jordbærgrød

1 person

200 g frosne jordbær
1 dl vand
2-3 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse

Kog jordbær, vand og sukker, indtil jordbærrene er godt møre, og du kan mose dem med en gaffel. Tag lidt af væden fra, ryst den sammen med maizenaen og vaniljesukkeret, og tilsæt det, mens du rører godt rundt i grøden. Servér den lun eller kold med mælk på.

Note: Mmmmmm! Dette blev en mild og god jordbærgrød – slet ikke den mindste smule syrlig, hvilket nok skyldtes, at jeg brugte frosne bær. Jeg bliver simpelthen nødt til at lave jordbærgrød igen til sommer, nu hvor jeg er kommet i tanke om, hvor godt det smager…



22 thoughts on “Jordbærgrød”

  • Uhm…..
    Jeg vil oss…
    Jordbærgrød med fløde er et hit, både sommer og vinter!
    Jeg får det tit, det er alletiders trøste-spise…
    Der skal vidst li handles lidt jordbær, for der er ikke flere i fryseren…

  • Jordbærgrød er synonymt med barndom :-), både min egen og senere mine drenges. På den måde er det også synonymt med “mormor” både min og senere mine drenges. Ergo, jordbærgrød er hyggeligt (OG velsmagende) og jeg er nok nødt til at begynde at koge jordbærgrød når/HVIS jeg nogensinde bliver farmor 😉

  • Åhhh, jordbærgrød! 😀

    Jeg havde engang en kæreste hvis moster lavede den bedste jordbærgrød i hele verden! Den tænker jeg stadig på af og til…….

    Mange hilsner
    Birthe

  • Da jeg drak morgen kaffe sad jeg og læste div. blogs opdateringer igennem… Og da jeg kom til din fik jeg den vildeste lyst til jordbærgrød. Nu står den og køler af… Og guuuud hvor jeg glæder mig til den skal spises. Jeg har husket og lave mere end bare èn portion 😉
    Det er mange mange år siden jeg har fået det. Og lige pt er jeg lidt i tvivl…. Jordbærgrød og rødgrød… Er det egentlig det samme ?? Rigtig god weekend 🙂

  • Åh, det har jeg ikke smagt, siden jeg var barn – men det er indbegrebet af en varm sommerdag i min erindring ;O)

    Tak fordi du minder os om denne dejlige dessert!

  • Jule Mig – hov, det tror jeg også, jeg har læst i en opskrift på et tidspunkt, men jeg har aldrig prøvet det i jordbærgrød. Det må jeg da overveje 🙂

  • Annette's – jordbærgrød er nemlig rigtig hyggeligt. Men du må nok hellere snyde lidt og starte på grødkogeriet her til sommer – altså det er jo godt at have lidt tid til at forfine metoden, inden evt. børnebørn kommer anstigende! (og så er det så hyggeligt at smage til :-D)

  • Vibeke – ups! Nå, det er nok ikke det værste at være skyld i 😉

    Så vidt jeg ved indeholder rødgrød flere slags frugt/bær udover jordbær. Jeg mener, at mange også putter rabarber i samt lidt forskellige bær, men om der er en overordnet 'regel' for, hvad den præcis skal indeholde af frugt/bær, det ved jeg desværre ikke 🙂

  • Hej Ann-Christine!
    Ja, det var næsten som at få solskin i maven! Og det virker ekstra sjovt at tænke på med al den sne, der er væltet ned her til aften 🙂

  • Hanne – der er bare noget mad, man af uvisse årsager får lagt bag sig, når man forlader barndommen, og det lader til, at jordbærgrød er én af dem. Men ligesom dig håber jeg også på at få lavet det igen til sommer, for det smager for godt til at gå i glemmebogen 🙂

  • Hej det er mange år siden min mor döde,jeg mener at kan huske hun brugte kartoffelmel for at få gröden tyk?mor blande vand med korttofelmel og hälte det igröten når det kokte.

    • Det kan man også sagtens bruge – det er ren kartoffelstivelse, så det virker på samme måde som majsstivelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *