Indisk blæksprutte

Indisk blæksprutte

Jeg fik lyst til at lave indisk blæksprutte – eller rettere en indisk ret med blæksprutte – da jeg kom i tanke om, at jeg havde nogle blæksprutter i fryseren. Jeg købte dem i forbindelse med en bestilling hos en fiskehandler for et par måneder siden, og nu var det tid til at bruge dem.

Nu er det indiske køkken ikke så kendt for at bruge blæksprutter i maden, men jeg fandt en spændende opskrift på squid masala hos Sanjeev Kapoor. Jeg skruede op og ned for nogle af krydderierne, brugte ekstra tomater samt udelod karryblade.

Indisk blæksprutte

2 personer

ca. 250 g blæksprutte, rensede
2-3 spsk friskpresset citron
2 spsk rapsolie
½ tsk salt
1 tsk chilipulver
½ tsk gurkemeje
½ tsk stødt ingefær

Masala:
2 mellemstore løg, skåret i små tern
8-10 cocktailtomater
olie til stegning
7-8 fed hvidløg, pressede
1 spsk finthakket frisk ingefær
½-1 tsk chilipulver
salt

Hæld citronsaft, rapsolie og krydderier i en frostpose. Skær blæksprutterne i ca. 1 cm brede ringe og put dem i posen og sørg for, at marinaden fordeler sig jævnt ud over blæksprutteringene. Læg posen i køleskabet i tyve minutter.

Mens blæksprutten marinerer, hælder du olie på en pande eller i en gryde. Steg løg ved mediumvarme i fem minutter, indtil de er bløde. Tilsæt hvidløg, chili samt ingefær og steg et minuts tid. Skær tomaterne i mindre stykker og rør dem i retten sammen med ½-1 tsk salt. Lad det simre, indtil tomaterne bliver bløde.

Varm en pande op med lidt olie på. Steg blæksprutteringene, indtil de er næsten møre (det tager nok 4-5 minutter – du kan teste ved at skære i en af dem med en skarp kniv). Hæld tomatstuvningen over og vend det grundigt. Lad det simre i yderligere et par minutter og smag så til med salt.

Indisk blæksprutte serveres med frisk koriander (hvis du kan lide det) samt kogte ris.

Note: Jeg elsker at bruge blæksprutte i madlavningen, så det var skønt at kunne lave en blæksprutteret i forbindelse med månedens indiske benspænd. Der er få krydderier i (sammenlignet med andre indiske retter), men til gengæld er både hvidløg og ingefær ret tydelig i smagen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *