Indisk ærteret
Jeg har fundet en indisk ærteret, som skal være en del af månedens benspænd, for jeg elsker ærter – og især om sommeren. Den friske grønne ærtesmag behøver egentlig ikke at få tilført noget ekstra, men jeg havde alligevel lyst til at se, hvad der skete, når man piftede dem op med en indisk krydderiblanding.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift, jeg havde set hos The Kitchn, men lavede nogle småjusteringer, hvor jeg blandt andet udelod sennepsfrø, da jeg ikke længere havde det på lager.
Indisk ærteret
2-3 personer
2 spsk ghee
½ mediumstort løg, skåret i tynde både
2 fed hvidløg, finthakkede
½ tsk chilipulver eller cayennepeber
1 tsk spidskommen
1tsk stødt koriander
½ spsk finthakket frisk ingefær
200 g frosne ærter, optøede
lidt salt
evt. lidt mere ghee
Derudover:
evt. frisk koriander som pynt
Hæld ghee i en lille kasserolle og varm det op. Tilsæt løg og hvidløg og steg det ved mediumvarme i 1-2 minutter, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt de tørre ingredienser og lad det simre i nogle minutter. Hæld derefter ingefær og ærter i og rør rundt. Varm det godt igennem – tilsæt eventuelt lidt mere ghee – og smag til med salt.
Servér ærterne som tilbehør til andre indiske retter.
Note: Det er en frisk og letkrydret sommerret. Du kan servere den sammen med kød- eller vegetarretter – det er helt op til dig. Jeg vil anbefale en raita til.