Hjemmelavet smør
Hjemmelavet smør er overraskende noget, jeg ikke har prøvet før, men det måtte jeg naturligvis lave i forbindelse med mit vikinge-benspænd. Jeg skal jo have noget at smøre på de fladbrød, jeg har tænkt mig at bage en af de nærmeste dage.
Hjemmelavet smør er utrolig let at lave – det kræver blot noget fløde, en skål, en god elpisker samt lidt salt.
Du hælder fløden i skålen og derefter pisker du fløden – først til skum og derefter videre, indtil det begynder at gryne. Pisk videre (ved høj hastighed) indtil massen deler sig i smør og væde. Sidstnævnte hælder du fra (du kan eventuelt bruge det i en brøddej), og smørret vipper du op i et rent klæde og blander lidt fint salt i. Tryk det sammen, så det resterende væde trykkes ud af smørret og vupti – så har du en fast smør til at smøre på dine vikingefladbrød eller til at stege kød og grøntsager i.
Åhh det lavede vi på skolerejsen på Hjerl lede – på den hårde måde selvfølgelig..
Men var vist uden salt, så mere tamt.
Elsker din benspænd
Jeg tør slet ikke tænke på, hvor lang tid det tager, hvis man ikke har en elpisker :O
Mange tak <3
Uha, det må jeg prøve – både at lave smør selv samt at bruge den overskydende væde som lidt af væsken i brødbagning. 🙂
God fornøjelse! Det er et sjovt eksperiment 🙂