Hjemmelavet Daim
Jeg nærmer mig slutningen af slik-benspændet, men jeg skal naturligvis nå at blogge om hjemmelavet Daim! Og her må jeg være fair og komme med en advarsel – det er stærkt vanedannende!
Hjemmelavet Daim minder en del om karamelknas, som jeg tidligere har blogget om. Dog er Daim med fintmalede mandler i stedet for hasselnøddestykker, og så er der smør i i stedet for fløde. Jeg kiggede efter opskrifter på Daim på nettet, og det så ud til, at alle tog udgangspunkt i den samme opskrift. Jeg skruede dog lidt ned for rørsukkeret i denne udgave for at gøre målene lettere at gennemskue.
Hjemmelavet Daim
ca. 40 stykker
25 g mandler
50 g smør
125 g rørsukker
25 g lys sirup
150 g mælkechokolade
Blend mandlerne til mandelmel. Du kan vælge at smutte mandlerne inden, men det er op til dig.
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og pensl det med lidt rapsolie. Tag også et par skrabere (for eksempel den slags, man bruger til bolsjefremstilling) og smør dem i lidt rapsolie.
Put smør i en gryde sammen med rørsukker og sirup og varm det op. Rør godt rundt, når smørret er smeltet, og sæt et sukkertermometer i. Fortsæt opvarmningen (men vær lidt forsigtig – sæt ikke kogepladen til højeste temperatur, for du vil ikke have, at karamelmassen brænder på). Når temperaturen når op på 150 grader, tager du gryden af varmen. Rør mandelmelet i og hæld så karamelmassen ud på bagepapiret. Brug skraberne til at få lidt form på massen, så den bliver så firkantet som muligt. Tag derefter en lang skarp kniv og smør knivsbladet med lidt rapsolie. Brug kniven til at trykke ned i karamelmassen for at forme størrelsen på din Daim. Når du har gjort det med hele karamelmassen, starter du forfra men skærer helt igennem denne gang og skiller dine karamelstykker fra hinanden.
Hak mælkechokoladen fint og smelt den forsigtigt over vandbad. Overtræk karamelstykkerne og læg dem til størkning på et stykke bagepapir.
Hjemmelavet Daim er desværre stærkt vanedannende, så når de er klar, skynder du dig at putte dem i en æske og give dem væk! 😉
Note: Jeg må sige, at hjemmelavet Daim er et ret let projekt, så længe man har et sukkertermometer samt tålmodighed i forhold til at lave chokolade-overtræk (det sidste kniber det lidt med her…).
EKSTRA TIP – læg gerne rosiner i blød i mørk rom nogle timer inden, at du skal lave hjemmelavet daim. Så kan du vende de bløde rosiner i den sidste rest chokolade og dermed lave lidt ekstra slik.
For den da, lyder vanedannende , vil absolut ikke lægge dem i en kagedåse og forære dem bort, jeg vil sku da spise dem selv, og det med rosinerne lyder frækt, vil absolut smelte rigtig meget ekstra chokolade. Godt Nytår piake
Charlotte
Jeg har ærlig talt også lidt svært ved at holde fingrene fra dem, selvom jeg ellers ikke er den store slik-spiser 😀
Godt nytår!