Hjemmelavede hotdogbrød
Det er alt, alt for længe siden, at jeg har fået hjemmelavede hotdogs, og det skyldes nok, at jeg glemmer at bage hotdogbrød – og ja, de skal være hjemmebagte, for jeg er ikke særlig vild med de hotdogbrød, man kan købe i supermarkederne. Derudover har jeg været udfordret af, at det er svært at finde økologiske pølser i løbet af vinteren. Sidste sommer var jeg ellers positivt overrasket over, hvor mange forskellige slags økologiske og frilands-pølser, man kunne købe, men mange af dem forsvandt desværre fra kølediskene, så snart efteråret bankede på.
Men i sidste uge endte jeg dog med at finde en pakke med økologiske wienerpølser, og så var det tid til at bage hotdogbrød. Jeg valgte at lavede en portion helt almindelige hotdogbrød (jeg har tidligere eksperimenteret med at lave rugmels-hotdogbrød), for jeg havde planer om at lave nogle utraditionelle toppings til mine hotdogs – dem blogger jeg om i morgen.
Hjemmelavede hotdogbrød
14-18 stk.
25 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk rapsolie
2 spsk rørsukker
200 g durummel
600-650 g hvedemel
2 tsk salt
Opløs gæren i vandet, hæld olien og rørsukkeret, og bland meltyperne og saltet i dejen. Ælt godt og lad dejen hvile i fem til ti minutter, inden du ælter den igen. Form dejen til smalle hotdogbrød og læg dem på en bageplade med en smule mellemrum mellem hvert brød. Læg et fugtigt viskestykker over dine små brød og lad dem hæve til dobbelt størrelse, inden du pensler dem med vand og bager dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 minutter.
Note: Milde, rare og bløde hotdogbrød, som du kan fylde med alskens gode sager, og de er så lette at lave, at der ikke er nogen undskyldning. Du kan altid fryse de resterende brød ned, så du kan bruge dem til en hurtig omgang aftensmad på en travl hverdag.
I morgen? Jeg vil vide det NU 😀
Hehehe! Jeg kan røbe, at det IKKE var tarteletter… 😉
Hej!
Super lækre pølsebrød! Med en dobbelt portion dej fylder de en hel bradepande, og kan brækkes fra hianden som “de rigtige” pølsebrød 😉
På lørdag skal jeg bruge både pølsebrød OG burgerboller, tror du ikke jeg kan bruge denne dej til burgerbollerne også? De blev nemligt dejligt bløde og lette…
Tusind tak!
Ja, det kan du sagtens – og så evt. pensle burgerbollerne med lidt pisket æg og drysse dem med sesamfrø, hvis du har lyst 🙂
De ser super gode ud!
Jeg skal holde indflytterfest på lørdag og vil servere hotdogs til aftensmad. Tror du de kan laves om fredagen og stadig holde sig gode til aftenen efter uden at blive frosset ned? 🙂
Det skulle de gerne kunne, men du kan evt. udskifte halvdelen af vandet med kærnemælk (og muligvis bruge lidt mindre hvedemel). Den syrlige mælk er med til at holde brødet frisk 🙂
Pøjpøj med festen 🙂