Halloweenmad: Spaghetti med øjne
Jeg bliver nødt til at lave lidt mere Halloweenmad i denne måned, og det blev derfor til en portion spaghetti med øjne! Jeg så ideen hos Budget Delicious og kunne ikke stå for den simple servering.
Jeg eksperimenterede lidt med forskellige kødbollestørrelser, og jeg er nok endt med at synes, at de skal være lidt mindre end dem, der er på billedet, så mozzarellaen dækker det meste af kødbollen. Men så skal det også være meget små kødboller, du steger! Hvilken type hakket kød, du bruger, er helt op til dig – og du kan naturligvis sagtens udskifte kødbollerne med nogle, der er lavet på kikærter, blendede bønner eller plantefars.
Spaghetti med øjne
4 personer
kogt spaghetti
en portion tomatsauce
små mozzarellakugler
mørke oliven
Kødboller:
400 g hakket kød – jeg brugte svinekød, men du kan bruge lige den slags, du ønsker
½ dl rasp
evt. lidt af dit yndlingskrydderi
salt og peber
smør eller olie til stegning
Rør ingredienserne til kødbollerne sammen. Form små kødboller af farsen og steg dem på en pande. Fordel pastaen i brede skåle og top den med tomatsauce. Fordel kødbollerne ud over tomatsaucen. Skær mozzarellakuglerne i tynde skiver og læg en skive på hver kødbolle. Skær derefter mørke oliven i tynde skiver og læg én hver på mozzarellaskiverne. Servér din spaghetti med øjne med det samme.
Note: Spaghetti med øjne er til alle barnlige sjæle – eller hvis du vil skræmme familien. En hyggelig Halloweenret, der er let at lave.
Tjek også min Halloween-kategori for mere inspiration til uhyggelige retter!