Grog – en rigtig piratdrik
Splitte mine bramsejl – nu er der kommet en rigtig piratdrik på bordet! Grog er egentlig en betegnelse for alkoholiske drikkevarer og findes i dag i en lang række udgaver, da betegnelsen bruges meget forskelligt verden over. Grog blev i sin tid udviklet i den engelske flåde, hvor den efter sigende blev indført for at forebygge skørbug. Drikken – i sin mest enkle form – bestod af vand, rom og citronsaft. Senere hen begyndte man at smage den til med sukker og kanel og i mere moderne versioner er citronen ind imellem udskiftet med lime, ligesom grog også findes i mere krydrede udgaver.
Jeg har lavet en simpel version – ikke helt så simpel som den originale, men en af de lidt mere moderne.
Grog
1 krus
2½ dl kogende vand
2 tsk mørk farin/muscovadosukker
en kanelstang (lige så lang, som kruset er dybt)
4 cl mørk rom
et solidt skvæt citronsaft
Note: Hæld sukker i et krus og stik en kanelstang i. Overhæld det med kogende vand og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt rom og smag til med citronsaft.
Note: Grog er en dejlig enkel varm drik med et letkrydret strejf. Nu ville jeg ikke have en meget sød udgave, så jeg holdt lidt igen med sukkeret, men har du en sødere tand end jeg, tilsætter du selvfølgelig blot mere sukker.
Herligt billede og det lyder som en skøn drik! I dag fik jeg Glühwein på et marked – det var heller ikke tosset 🙂
Mmm, glühwein er nu også godt! Der er mange skønne varme drikke her i vinter-/juletiden 🙂
Lyder som en skøn drik, når man kommer ind efter at have været ude i det kolde vejr!
Den var også ret god – den vil jeg helt sikkert lave igen i løbet af vinteren 🙂