Grillet lammeculotte

Grillet lammeculotte

Vi fik grillet lammeculotte for nylig, for selvom efteråret ind imellem viser tænder, så er grillen ikke gemt bort. Lammekød skal ikke have så lang tid på en grill, så det er helt perfekt, nu hvor mørket falder på tidligere og tidligere på aftenen. Jeg valgte at marinere kødet inden, men det behøver du ikke nødvendigvis. Jeg syntes dog, at den milde marinering gav et fint touch til lammekødet.

Grillet lammeculotte

ca. 3 personer

en lammeculotte, cal 400 g

Marinade:
3 fed hvidløg, hakkede
2 tsk friskhakket rosmarin
½ dl olivenolie
½ dl hvidvinseddike
lidt salt og peber

Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Snit overfladen på lammeculotten og læg den i en frysepose. Hæld marinaden i og luk posen. Massér marinaden ind i kødet og læg så fryseposen i køleskabet i mindst to og gerne seks timer. Tag den ud af køleskabet en halv time inden, at den skal på grillen.

Varm grillen op – gerne til ca. 180 grader. Grill din lammeculotte ved indirekte varme i 20-25 minutter, indtil den når en kernetemperatur på 58 grader.

Grillet lammeculotte kan serveres med alskens tilbehør – for eksempel Lyonnaise kartofler, fransk linseret, grillet broccoli eller græskarfad med feta.

Note: Sådan en grillet lammeculotte er både saftig og har en mild og behagelig smag.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *