Grillede sardiner
Grillede sardiner er en af de retter, jeg har set frem til at lave i forbindelse med mit Provence-benspænd. Nu er friske sardiner ikke lige noget, man støder på i supermarkedet, så det skulle times med et smut forbi fiskehandleren. Og med det lidt ustadige vejr, sommeren har budt på, så endte jeg faktisk med at smide sardinerne på panden. Men bortset fra det er fremgangsmåden den samme.
Nu var fiskehandleren så serviceminded selv at tilbyde at rense sardinerne, men ellers skal du naturligvis huske at rense fiskene, inden du tilbereder dem.
Du kan servere grillede sardiner som forret (1-2 per person) eller som en del af en tapasanretning, hvilket jeg gjorde. Jeg havde nemlig fundet jomfruhummere på tilbud hos fiskehandleren (og de røg i ovnen i stedet for på grillen), og som kom der lidt friske tomater, stegte squash, godt brød, tapenade samt et par oste på bordet. Hurtig og let aftensmad!
Grillede sardiner
4 stk
4 friske sardiner, rensede
salt
olivenolie
½ citron
1 spsk hakket frisk bredbladet persille
Drys lidt salt på de rensede sardiner.
Grilludgave: Smid dem på grillen og steg dem i 3-4 minutter på hver side, inden du tager dem af og lægger dem på et fad. Fordel lidt citronsaft, olivenolie samt persille over dem og servér dem med det samme.
Stegepandeudgave: Hæld olie på en pande og varm den godt op. Steg sardinerne 3-4 minutter på hver side. Følg derefter samme fremgangsmåde som ved grillen.
De grillede sardiner serveres sammen med lidt brød, aioli og eventuelt lidt grøntsager.
Note: Meget enkel og skøn forret. Sardinkødet er let at pille af. Træk fiskekødet forsigtigt af benene ved at sætte gaflen ved ryggen af fisken og derefter trække ned mod fiskebugen. Derefter kan du spise det med gaffel eller lægge det på brødet sammen med lidt aioli.