Græskarfad med feta
En af mine yndlingsråvarer her om efteråret er græskar, så selvfølgelig skulle jeg lave græskarfad den anden dag, da vi havde brug for noget godt tilbehør til aftensmaden. Vi må hellere spise ekstra med grøntsager i denne måned, hvor der også bages tyske kager 😉
Hokkaido græskar er ikke blot en af efterårets smukkeste grøntsager – den er også ret let at tilberede. Modsat mange andre græskar behøver du faktisk ikke at skrælle det inden brug, da skrællen bliver mør og lækker, når den bages eller koges.
Græskarfad med feta
2 personer
ca. 300 g hokkaido græskar
olivenolie
salt og peber
1½-2 dl kogte linser – sorte eller grønne
100 g feta
½ dl friskhakket mynte
Vask græskarret. fjern kernerne og skær græskarret i tynde både. Læg græskarbådene i et smurt ildfast fad eller på en bagepapirbeklædt bageplade og hæld lidt olie over. Drys med salt og bag græskarskiverne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, indtil de er møre. Drys linser, feta og mynte over.
Servér dit græskarfad, mens det stadig er lunt.
Note: Det milde søde græskarkød passer godt sammen med feta. Du kan vælge at krydre det lidt ekstra ved for eksempel at give det lidt paprika inden bagningen.
Det var dog en skøn sammensætning – græskarkød og feta. Det tror jeg ikke, jeg har smagt sammen, og det skal bestemt prøves 🙂
Det er en lidt vanedannende kombination 😀
Klassisk og så lækkert match mellem feta og bagt græskar. God idé at kombinere med linser.
Det er altså en vinderkombination. Absolut en af mine yndlings her om efteråret 🙂