Græsk fetadip – tirokafteri
Ok, jeg må indrømme, at jeg bliver mere og mere vild med mit græske benspænd for denne måned. Der er bare så mange skønne græske retter, der emmer af sommer og solskin! Nu er feta jo en af de mest græske råvarer, man kan få fat på, så det indgår selvfølgelig i en række retter denne måned – blandt andet denne græske fetadip.
Jeg fulgte ikke en bestemt opskrift, da jeg tilberedte min fetadip men blandede ideer fra forskellige udgaver. Jeg valgte blandt andet at lave en ret stærk udgave – normalt ville man nok kun bruge en tredjedel af nedenstående chilimængde i en græsk fetadip, men da gemalen og jeg godt kan lide mad med spark i, så skruede jeg godt op for chilien, og det kom jeg bestemt ikke til at fortryde.
Græsk fetadip
150 g feta
1 frisk rød chili
½ dl letmælk
1 spsk hvidvinseddike
2 spsk olivenolie
salt
Smuldr fetaen i mindre stykker i en skål og overhæld den med iskoldt vand. Lad det trække i 15-30 minutter og hæld så vandet fra. Skær den grønne stilk af chilien og blend resten med feta, mælk, hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt. Lad gerne din fetadip trække i en halv times tid, inden du serverer den.
Du kan bruge fetadip som tilbehør til kød- eller vegetaretter, men den vil også være god som dip til chips eller gulerodsstænger – eller som pålæg på et stykke flute.
Note: Denne fetadip var en dejlig positiv overraskelse – måske især fordi jeg lavede en god, stærk udgave, hvor chilien fik lov til at bide lidt. Husk i øvrigt, at den bliver stærkere, jo længere tid, den får lov til at trække.
Hvor lyder det spændende – lige noget for os, og det skal bestemt prøves også her 🙂
Prøv det endelig! Hvis I får lavet det en smule for stærkt, så kan I altid mildne det ved at tilsætte græsk yoghurt og evt. lidt mere feta 🙂
Det må også prøves her, for hvor lyder det godt:-)
Pas på, den kan være vanedannende 😀