Frisk linsecreme
Jeg skulle bruge noget tilbehør til de stegte grøntsager i dag, så jeg lavede en frisk linsecreme. Jeg kan godt lide at bruge linser og bønner i madlavningen, for de kan både bruges i salater, som ‘fars’ i linsefrikadeller eller som her i en creme. Og i dag havde jeg en pose grønne linser, der trængte til at blive brugt. Du kan dog også bruge andre typer, men hold i så fald lidt igen med vandet, når du skal blende cremen.
Jeg udnyttede naturligvis chancen til at putte spidskommen i, og det smagte skønt! Der kom også lidt frisk koriander fra haven samt lidt chiliflager i.
Frisk linsecreme
3-4 personer
ca. 300 g kogte grønne linser (andre typer linser kan også bruges)
1 spsk spidskommen
1 tsk chiliflager
½ dl olivenolie
½ dl vand
½ dl frisk koriander
salt
evt. lidt citronsaft
Hæld linserne i en blender sammen med spidskommen, chili, olivenolie, vand og koriander. Blend det, indtil du får den konsistens, du ønsker. Jeg kan godt lide, at ikke alle linserne er blendede, så det giver lidt struktur, men det er helt op til dig. Smag til med salt og eventuelt lidt citronsaft.
Jeg brugte denne linsecreme som tilbehør til stegte grøntsager. Den kan dog også sagtens bruges som pålæg eller som smørelse i burgere, sandwiches eller wraps.
Note: Frisk og med et let bid fra chilien. Hvis du kommer til at bruge så megen chili, at cremen bliver for stærk til din smag, så kan du blende lidt creme fraiche eller græsk yoghurt i. Det dæmper chiliens styrke (men også smagen fra de øvrige ingredienser, så du skal muligvis bruge mere af de øvrige krydderier).
Jeg kan også se det som et godtudgangspunkt for linse deller.
Det kunne være, man skulle prøve det på et tidspunkt 🙂