Fasansylte
Jeg er normalt ikke særlig stor fan af sylte, men den anden dag kastede jeg mig alligevel ud i at lave fasansylte. For nogle år siden lavede jeg nemlig sylte til jul, og jeg fandt ud af, at når jeg bare selv laver den, så kan jeg putte en masse gode sager i, så den også er noget mere kødfuld og krydret end købeudgaven.
Jeg så en opskrift på fasansylte hos Jægernes Magasin, som jeg legede lidt videre med. I den oprindelige opskrift bruges der en hel fasan, men det havde jeg desværre ikke nået at skaffe. Til gengæld havde jeg fået fingre i nogle fasanbryster, så dem bruge jeg i stedet.
Min fasansylte blev serveret som pålæg, men du kan også vælge at bruge sylten som en del af en forret – gerne sammen med lidt fintsnittet grønt og lidt portvinssauce eller smeltet ribsgelé og måske et lille drys hakkede nødder.
Fasansylte
ca. 8 personer
4 fasanbryster
3-4 dl hønse- eller vildtbouillon
4 enebær, knuste
½ tsk tørret salvie
1 spsk hvidvinseddike
salt
4 blade husblas
Til servering:
finthakket persille
stærk sennep
Skær fasanbrysterne i strimler og put dem i en lille kasserolle sammen med bouillon, enebær og salvie. Lad det simre under en halv times tid. Sluk for varmen og lad det trække en halv time. Imens lægger du husblassen i blød i koldt vand i ti minutter. Tag kødet op af kasserollen og træk det fra hinanden. Fordel det i to meget små form eller i en lidt større. Hæld vandet fra husblassen og smid de bløde blade over i kogevandet fra fasanen sammen med eddiken. Rør bladene ud i væden, inden du hælder den over fasankødet.
Stil din fasansylte i køleskabet i minimum 4-5 timer. Drys lidt persille over, når du serverer den og sørg gerne for, at der er sennep og eventuelt syltede agurker på bordet.
Note: Det er en ret mild servering, selvom jeg gav den nogle ekstra krydderier. Af samme grund vil jeg også anbefale at servere den sammen med stærk sennep, så den milde fasansylte får noget modspil. Men en meget fin og delikat form for pålæg, du sagtens kan bruge til en julefrokost eller anden god anledning.