Dansk bao
Jeg har fundet på en dansk bao – eller rettere en bao med fyld fra det danske køkken. Og ja, det kan virke en anelse skørt, men nu er månedens benspænd netop en god anledning til sjove eksperimenter, så det måtte jeg også kaste mig ud i denne gang.
Ved de øvrige bao-retter har jeg lavet bao-bollerne fra bunden, men denne gang ville jeg teste dem, man kan købe i supermarkedet, og som blot skal have et minuts tid i mikroovnen. Og ikke så overraskende var de ikke lige så luftige og lækre som den hjemmelavede slags, men det er godt at vide, at der er et alternativ.
Hvad skal en dansk bao så indeholde?
Jeg synes, at frikadeller er et ret oplagt valg. Dem kan du kombinere med mange gode ting (for eksempel rødkål og stærk sennep), og jeg valgte nogle hjemmesyltede drueagurker samt lidt salatmayonnaise.
Den ser dog lidt bleg ud med det fyld, så der kom også lidt friskhakket purløg på.
Og voilá! Her er et bud på en dansk bao.
Jeg arbejdede engang sammen med en kvind